ΗΠΑ: Ρεπουμπλικανός βουλευτής πόζαρε με την οικογένειά του κρατώντας όπλα

ΗΠΑ: Ρεπουμπλικανός βουλευτής πόζαρε με την οικογένειά του κρατώντας όπλα

Προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

hpa
Ρεπουμπλικανός βουλευτής βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο αντιπαράθεσης την οποία προκάλεσε μια φωτογραφία του με την οικογένειά του, περιχαρείς όλοι μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο με γιρλάντες... και με πυροβόλα όπλα στα χέρια, λίγες μέρες μετά το πολύνεκρο επεισόδιο με πυροβολισμούς σε αμερικανικό σχολείο.

«Καλά Χριστούγεννα! ΥΓ: Άη Βασίλη, φέρε πυρομαχικά», σχολίασε ο Τόμας Μάσι, που εκπροσωπεί το Κεντάκι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δημοσιεύοντας στο Twitter την φωτογραφία όπου εμφανίζεται μαζί με έξι συγγενείς του.



Την Τρίτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες θρήνησαν τα θύματα ενός περιστατικού ένοπλης βίας σε λύκειο στο Μίσιγκαν (βόρεια) κατά τη διάρκεια του οποίου ένας έφηβος σκότωσε τέσσερις μαθητές, μια τραγωδία που επαναλαμβάνεται σε μια χώρα όπου η βία με χρήση όπλων έχει χαρακτηριστεί «επιδημία» από τον πρόεδρο Μπάιντεν.

Οι γονείς του 15χρονου ένοπλου, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, είχαν δώσει εκ των προτέρων στον γιο τους το ημιαυτόματο πιστόλι Sig Sauer ως χριστουγεννιάτικο δώρο.

Σε αυτή τη συγκυρία, η οικογενειακή φωτογραφία του Τόμας Μάσι προκάλεσε σάλο, με αιρετούς και γονείς θυμάτων πυροβολισμών να κατηγορούν τον Ρεπουμπλικανό για αναισθησία.

«Σκανδαλώδες», έγραψε ο Δημοκρατικός Τζον Γιάρμουθ λέγοντας ότι τέτοια μηνύματα ισοδυναμούν «αποκάλυπτα με τη δολοφονία παιδιών».

Κλείσιμο
Ο Ρεπουμπλικανός Άνταμ Κίνζινγκερ, λέγοντας ότι είναι υπέρ του δικαιώματος της οπλοφορίας, έγραψε στο Twitter ότι «δεν πρόκειται για υποστήριξη στο δικαίωμα της οπλοκατοχής και της οπλοφορίας» αλλά για «φετιχισμό».

Ο ακτιβιστής Φρεντ Γκούτενμπεργκ, του οποίου η κόρη σκοτώθηκε στο επεισόδιο με πυροβολισμούς του λυκείου του Πάρκλαντ το 2018, ένα από τα χειρότερα σε σχολείο στις ΗΠΑ, ανάρτησε τις δικές του «οικογενειακές φωτογραφίες».

«Η μια είναι η τελευταία φωτογραφία που τράβηξα της Τζέιμι, η άλλη δείχνει το μέρος όπου είναι θαμμένη».

Ο Μάνουελ 'Ολιβερ, πατέρας άλλου θύματος του Πάρκλαντ, δήλωσε στο CNN ότι μια τέτοια φωτογραφία συνιστά «μεγάλο μέρος του προβλήματος» και «θα πρέπει να μας διδάξει ποιους πρέπει να εκλέγουμε και ποιους όχι».

Αντίθετα, η συντηρητική πολιτική σχολιάστρια Κάντας Όουενς έγραψε στο Twitter απευθυνόμενη στους σχεδόν τρία εκατομμύρια ακολούθους της: «Θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει πώς μπορεί να ρίχνουν την ευθύνη των πυροβολισμών του Μίσιγκαν στον Τόμας Μάσι, επειδή μοιράστηκε μια φωτογραφία δική του και της οικογένειάς του που κρατούν νόμιμα όπλα;».



Το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς σε λύκειο του Μίσιγκαν είναι το πιο πολύνεκρο από τα περίπου 130 που καταγράφηκαν φέτος σε σχολεία, σύμφωνα με την οργάνωση Everytown For Gun Safety.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε αγαπάμε, φώναζαν στον Πάπα Φραγκίσκο στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ στη Λέσβο

Θρήνος στη Λαμία για τη 14χρονη που «έφυγε» από επιπλοκές του κορωνοϊού

Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε συνωμοσιολόγους η Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης