«Καμπανάκι» Βρετανών ειδικών για τη μετάλλαξη Omicron, «πλήρως εμβολιασμένοι πάνω από τους μισούς που νόσησαν»

«Καμπανάκι» Βρετανών ειδικών για τη μετάλλαξη Omicron, «πλήρως εμβολιασμένοι πάνω από τους μισούς που νόσησαν»

Αναγκαία, σύμφωνα με το υγειονομικό επιτελείο της Βρετανίας, η τρίτη δόση - Στα 56 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Omicron στη Γηραιά Αλβιόνα - Ο Τζόνσον αποκλείει νέο lockdown

britain_pandemic
Με τις εκκλήσεις των ειδικών για διενέργεια τρίτης δόσης να ηχούν ολοένα και πιο δυνατά και την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων εμβολίων απέναντι στη νέα μετάλλαξη Omicron να αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης στους επιστημονικούς κύκλους, Βρετανοί ειδικοί διεμήνυσαν ότι πάνω από τα μισά κρούσματα της νέας παραλλαγής που εντοπίστηκαν στη χώρα είχαν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.

Σύμφωνα με την αρμόδια υγειονομική υπηρεσία της Βρετανίας (UKHSA), 12 από τους 22 φορείς του νέου στελέχους ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Άλλοι δύο είχαν λάβει την πρώτη δόση τέσσερις εβδομάδες πριν από τη μόλυνση. Έξι ήταν οι ανεμβολίαστοι.

Κόκκινο συναγερμό έχουν σημάνει οι Αρχές της Βρετανίας για τον βαθμό μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης λόγω του ότι στο εσωτερικό της βρίσκονται δεκάδες μεταλλάξεις.

Οι ειδκοί προειδοποιούν ότι θα μπορούσε το στέλεχος της νότιας Αφρικής να μειώσει όχι μόνο την αποτελεσματικότητα των εμβολίων αλλά και την αποτελεσματικότητα των μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Οι Βρετανοί ειδικοί εκτιμούν ακόμη ότι η παραλλαγή θα μπορούσε να μεταδίδεται ευκολότερα, σε σχέση με άλλες, από τον αέρα.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 56 κρούσματα της μετάλλαξης Omicron στη Βρετανία, ενώ αναμένεται επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου στη Γηραιά Αλβιόνα.

Κλείσιμο
Ωστόσο ο Μπόρις Τζόνσον ξεκαθαρίζει ότι δεν σκοπεύει να επιβάλει lockdown αλλά θεσπίζει την επέκταση χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους όπως στα μέσα συγκοινωνίας και μειώνει στους τρεις μήνες, για όλους τους άνω των 18 ετών, τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΙΝΑΛ: Τα τελευταία χαρτιά και οι κρυφοί άσοι των υποψηφίων πριν τη μάχη της Κυριακής

Η «Όμικρον» αλλάζει τα δεδομένα στην Ευρώπη, στο τραπέζι η επέκταση της υποχρεωτικότητας στην Ελλάδα

Ο Μέσι πιάστηκε κορόιδο αγοράζοντας με 30 εκατ. ξενοδοχείο που θα κατεδαφιστεί!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης