Πάπας Φραγκίσκος: Στην Κύπρο αναπνέω λίγο από την ατμόσφαιρα των Αγίων Τόπων

Πάπας Φραγκίσκος: Στην Κύπρο αναπνέω λίγο από την ατμόσφαιρα των Αγίων Τόπων

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έφτασε στο γήπεδο στις 10 το πρωί,  όπου στήθηκε μια μεγάλη εξέδρα και γύρω στις επτά χιλιάδες πιστοί από την Κύπρο και άλλες χώρες ήταν παρόντες

000_9TV83P
«Εδώ στην Κύπρο αναπνέω λίγο από τη χαρακτηριστική ατμόσφαιρα των Αγίων Τόπων όπου η αρχαιότητα και η ποικιλία των χριστιανικών παραδόσεων εμπλουτίζουν τον προσκυνητή», ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας στο στάδιο ΓΣΠ στη Λευκωσία.

«Αυτό είναι καλό για μένα και είναι ωραίο να συναντώ κοινότητες πιστών που ζουν το παρόν με ελπίδα, που είναι ανοιχτοί στο μέλλον και μοιράζονται αυτόν τον ορίζοντα με όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Σκέφτομαι, με ιδιαίτερο τρόπο, τους μετανάστες που αναζητούν μια καλύτερη ζωή, με τους οποίους θα έχω την τελευταία μου συνάντηση σε αυτό το νησί μαζί με διάφορους αδελφούς άλλων χριστιανικών θρησκευμάτων», είπε ο Πάπας.

25009486


Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έφτασε στο ΓΣΠ στις 10 το πρωί και τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Στο στάδιο στήθηκε μεγάλη εξέδρα και γύρω στις επτά χιλιάδες πιστοί από την Κύπρο και άλλες χώρες ήταν παρόντες.


25012835
Κλείσιμο


Ο κόσμος κρατούσε σημαίες, της Κύπρου, του Βατικανό και του Λιβάνου. Πολλοί έφεραν φανέλες με τυπωμένη τη φωτογραφία του Πάπα. Υπήρχαν και μέλη της ειρηνευτικής δύναμης με σημαίες των χωρών τους.

Εκτός σταδίου στήθηκαν γιγαντοοθόνες για τη λειτουργία για να μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι πιστοί δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήριο για είσοδο στον χώρο.
Τα μέτρα ήταν δρακόντεια και στο χώρο υπερίπτατο ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Ο Πάπας έφτασε στο χώρο με τη συνοδεία του. Χορωδία έψελνε ύμνους στα ελληνικά, αγγλικά και ιταλικά καθ’ όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Ολοκληρώθηκε η Θεία Λειτουργία του Πάπα στο ΓΣΠ


Ο Πάπας είπε ότι αύριο πρωί θα έχει την ευκαιρία να χαιρετήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν φύγει από τη χώρα.

«Ως εκ τούτου, και από τώρα θα ήθελα να εκφράσω με όλη μου την καρδιά, την ευγνωμοσύνη μου στον καθένα σας για την ζεστασιά και τη στοργή που μου δώσατε. Ευχαριστώ όσους συνεργάστηκαν για αυτή την επίσκεψη. Σας παρακαλώ να προσεύχεστε για μένα. Είθε ο Κύριος να σας ευλογεί και η Παναγία να σας προστατεύει», είπε ο Ποντίφικας.

Ο Πάπας απευθύνθηκε με μήνυμα στους πιστούς αναφερόμενος ακριβώς στους δύο τυφλούς από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, λέγοντας ότι παρά την κατάστασή τους, και οι δύο «βλέπουν» αυτό που είναι πραγματικά σπουδαίο, δηλαδή αναγνωρίζουν τον Ιησού ως τον Μεσσία που ήρθε στον κόσμο.

25012782


Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι τα μηνύματα από το απόσπασμα αυτό είναι ότι πρέπει να πλησιάσουμε τον Κύριο με στόχο να μας θεραπεύει. Είπε ότι αυτό έκαναν και οι δύο τυφλοί διότι αντιλαμβάνονται ότι, μέσα στο σκοτάδι της ιστορίας, Εκείνος είναι το φως που φωτίζει τις νύχτες της καρδιάς και του κόσμου.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πάπας τόνισε ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το σκοτάδι από μόνοι μας και ότι εάν κουβαλάμε μόνοι μας την εσωτερική μας τύφλωση, θα χαθούμε.

25012740


Έχουμε ανάγκη, είπε, από το πλησίον μας και πρέπει να παραμένουμε ο ένας δίπλα στον άλλο για να μοιραστούμε τις πληγές της ζωής μας και να αντιμετωπίσουμε το δρόμο μαζί.

Ο Πάπας σημείωσε πως χαίρεται γιατί βλέπει εν Χριστώ αδελφούς και αδελφές, συγκεντρωμένους σήμερα εδώ καθώς ζουν με χαρά τη λυτρωτική διακήρυξη του Ευαγγελίου.

«Δεν είναι θέμα προσηλυτισμού, αλλά μαρτυρίας, δεν είναι ζήτημα ηθικολογίας που κρίνει, αλλά ελέους που αγκαλιάζει, ούτε πρόκειται για θέμα εξωτερικής λατρείας αλλά βιωμένης αγάπης. Σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε αυτόν τον δρόμο. Όπως οι δύο τυφλοί του Ευαγγελίου ας ανανεώσουμε τη συνάντηση με τον Ιησού και ας βγούμε από τον εαυτό μας χωρίς φόβο ώστε να δώσουμε μαρτυρία σε όσους συναντάμε! Ας βγούμε για να προσφέρουμε το φως που λάβαμε, ας βγούμε για να φωτίσουμε τη νύχτα που συχνά μας περιβάλλει! Έχουμε ανάγκη από φωτισμένους χριστιανούς αλλά, πάνω απ’ όλα, από φωτεινούς χριστιανούς που να αγγίξουν με τρυφερότητα την τύφλωση των αδελφών. Έχουμε ανάγκη από χριστιανούς που, με χειρονομίες
αγάπης και λόγια παρηγοριάς, ανάβουν φώτα ελπίδας στο σκοτάδι"», σημείωσε.

Ο Πάπας και οι πιστοί προσευχήθηκαν επίσης για ειρήνη στην Κύπρο και για τους μετανάστες.


Ειδήσεις σήμερα:

«Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση, το πιθανότερο πως θα ανοίξει στους 4 μήνες», λέει ο Θεμιστοκλέους

Συμφωνία-μαμούθ για την προμήθεια 80 μαχητικών Rafale υπέγραψαν τα Εμιράτα με την Γαλλία

Λιγότερο από ένας μήνας για φθηνές μεταβιβάσεις ακινήτων, τι πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης