Μετάλλαξη Ομικρόν: Κρούσμα μέχρι και στη Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό

Μετάλλαξη Ομικρόν: Κρούσμα μέχρι και στη Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό

Κρούσματα παντού στον κόσμο

Ile_de_la_Reunion
Ένα κρούσμα του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορωνοϊού εντοπίστηκε στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, δήλωσε ο μικροβιολόγος της κρατικής υπηρεσίας PIMIT Πατρίκ Μαβινγκί.

Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Όμικρον στη Γαλλία. Το στέλεχος αυτό του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο νότιο τμήμα της Αφρικής, έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες, από τον Καναδά ως την Ιταλία, περνώντας από τη Γερμανία και τη Βρετανία.

Ο ασθενής που βρέθηκε θετικός στο Όμικρον είναι «ένας άνδρας 53 ετών», ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Μοζαμβίκη και «πέρασε από τη Νότια Αφρική» προτού επιστρέψει στη Ρεϊνιόν πριν δύο εβδομάδες, διευκρίνισε ο Μαβινγκί.

Ο άνδρας, που έχει τεθεί σε καραντίνα όπως και οι στενές του επαφές, «υποφέρει από μυαλγίες και κόπωση», διευκρίνισε ο επιστήμονας.

Η Ρεϊνιόν (γαλλικά: Réunion ή επίσημα La Réunion, αρχαιότερη ονομασία Île Bourbon) είναι ηφαιστειογενές νησί στον Ινδικό ωκεανό, ανατολικά της Μαδαγασκάρης και νοτιοδυτικά του Μαυρίκιου. Έχει έκταση 2.512 τ.χλμ. και πληθυσμό 858.450[1] κατοίκους, σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για το 2021. Αποτελεί υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας από το 1946 και έχει πρωτεύουσα το Σαιν-Ντενί. Είναι επίσης η πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ως νόμισμα το ευρώ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

GNTM 4: Η υποβρύχια δοκιμασία και το μοντέλο που… πνίγηκε – Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: Το CDC προτρέπει όλους τους ενήλικες να κάνουν τις αναμνηστικές δόσεις λόγω της μετάλλαξης Omicron

Έρχεται νέα τριλογία της Marvel με τον Τομ Χόλαντ στο ρόλο του Spiderman – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης