Γαλλία: Ο Μακρόν υποδέχεται σήμερα τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Γαλλία: Ο Μακρόν υποδέχεται σήμερα τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν και το λογισμικό παρακολούθησης Pegasus της ισραηλινής εταιρείας NSO στην ατζέντα 

pjimage
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, ο Γιαΐρ Λαπίντ, θα γίνει δεκτός σήμερα από τον πρόεδρο της Γαλλίας, τον Εμανουέλ Μακρόν, επιβεβαίωσε το Ελιζέ χθες Δευτέρα, στο πλαίσιο της περιοδείας του επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας στην Ευρώπη με σκοπό να μεταβληθεί η θέση ιδίως του Λονδίνου και του Παρισιού όσον αφορά το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Το Ισραήλ δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις που ξανάρχισαν χθες Δευτέρα στη Βιένη ανάμεσα στην Τεχεράνη και τις μεγάλες δυνάμεις, έπειτα από πέντε μήνες παύσης, που έχουν σκοπό να επανέλθει πλήρως σε ισχύ η συμφωνία που είχαν υπογράψει τα μέρη 2015, επισήμως το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ).

Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Ναφτάλι Μπένετ, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είναι «πολύ ανήσυχη» διότι οι μεγάλες δυνάμεις θέλουν να άρουν κυρώσεις σε βάρος του Ιράν σε αντάλλαγμα για τους περιορισμούς στο πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της χώρας, που χαρακτήρισε πολύ «ανεπαρκείς».

Πέραν του φακέλου του προγράμματος πυρηνικής ενέργειας του Ιράν, ο Γιαΐρ Λαπίντ αναμένεται να συζητήσει με τον γάλλο πρόεδρο για το λογισμικό παρακολούθησης Pegasus της ισραηλινής εταιρείας NSO, ανέφεραν διπλωματικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Κατά τις πληροφορίες κοινοπραξίας δημοσιογράφων-ερευνητών, ένα από τα τηλέφωνα του Εμανουέλ Μακρόν υπέστη πειρατεία με τη χρήση του λογισμικού αυτού. Το γεγονός «κλόνισε» τη σχέση Γαλλίας-Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, εξήγησε μια από τις πηγές.


Ειδήσεις σήμερα:

GNTM 4: Η υποβρύχια δοκιμασία και το μοντέλο που… πνίγηκε – Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: Το CDC προτρέπει όλους τους ενήλικες να κάνουν τις αναμνηστικές δόσεις λόγω της μετάλλαξης Omicron

Έρχεται νέα τριλογία της Marvel με τον Τομ Χόλαντ στο ρόλο του Spiderman – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης