Γερμανία: Η 38χρονη Ζιέμτε Μέλερ θεωρείται φαβορί για το υπουργείο Άμυνας

Γερμανία: Η 38χρονη Ζιέμτε Μέλερ θεωρείται φαβορί για το υπουργείο Άμυνας

Η Μέλερ εγκατάλειψε το χώρο της εκπαίδευσης για την πολιτική, μιλάει άπταιστα γαλλικά και ισπανικά και με την παρουσία της ομορφαίνει το χώρο – Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η Σοσιαλδημοκράτισσα έχει «άστρο» 

moller_1
To γερμανικό δίκτυο «n-tv» και η εφημερίδα «Bild» σχολιάζουν ότι η γλυκύτατη καστανή Σοσιαλδημοκράτισσα είναι το μεγάλο φαβορί για το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας.

Αν επαληθευτούν τα γερμανικά δημοσιεύματα, τότε το νευραλγικό υπουργείο που μέχρι τώρα είχε αναλάβει η «εκλεκτή» της Άνγκελα Mέρκελ, η Χριστιανοδημοκράτισσα Ανεγκρέτ Κραμπ Κάρενμπάουερ, θα περάσει στα χέρια της Ζιέμτγιε Μέλερ.

Εντάχθηκε στο κόμμα του SPD το 2010 και σε χρόνο ρεκόρ, κέρδισε την εμπιστοσύνη των πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος.

Ο εν αναμονή Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, έχει αναγνωρίσει τις ικανότητές της και την θεωρεί ιδανική για το υπουργείο Άμυνας, αφού είδε δείγματα γραφής της.

Η Μέλερ διετέλεσε εκπρόσωπος σε θέματα αμυντικής πολιτικής στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών.

Εάν επιβεβαιωθούν τα γερμανικά δημοσιεύματα, τότε η γοητευτική Μέλερ θα είναι μία από τους έξι υπουργούς του SPD που θα στελεχώνουν τη νέα κυβέρνηση στη μετά Μέρκελ εποχή.

Ειδήσεις σήμερα:

Πράσινο φως στη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 5 - 11 ετών έδωσε ο EMA


«Ο Ρουβίκωνας βανδάλισε το διαμέρισμά μου, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την σύζυγό μου», λέει ο Σκέρτσος


Σε ειδική κλινική πολυτελείας στη Ζυρίχη νοσηλεύεται η προγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης