Ο Μπάιντεν θα εφαρμόσει το «πρόγραμμα Τραμπ» και θα στείλει πίσω στο Μεξικό τους αιτούντες άσυλο αλλά εμβολιασμένους

Ο Μπάιντεν θα εφαρμόσει το «πρόγραμμα Τραμπ» και θα στείλει πίσω στο Μεξικό τους αιτούντες άσυλο αλλά εμβολιασμένους

Με βάση αυτήν την πρωτοβουλία, οι αιτούντες άσυλο έπρεπε να μείνουν στο Μεξικό μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση του αιτήματός τους από τα αμερικανικά δικαστήρια

μεξικο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα αρχίσει να στέλνει τους αιτούντες άσυλο πίσω στο Μεξικό, ενδεχομένως από την επόμενη εβδομάδα, αποκαθιστώντας το πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει επί προεδρίας του προκατόχου του, του Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζει ο ενημερωτικός ιστότοπος Axios.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θα παρέχει πάντως στους επίδοξους μετανάστες τη δυνατότητα να εμβολιαστούν για την Covid-19.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού και το εθνικό ινστιτούτο μετανάστευσης δεν ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα να σχολιάσουν την πληροφορία αυτήν.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ένα υπόμνημα του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας έδειχνε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έκανε προσπάθεια να τερματίσει το πρόγραμμα «Πρωτόκολλα Προστασίας Μεταναστών» (ανεπίσημα γνωστότερο ως «Παραμείνετε στο Μεξικό») που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση Τραμπ. Με βάση αυτήν την πρωτοβουλία, οι αιτούντες άσυλο έπρεπε να μείνουν στο Μεξικό μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση του αιτήματός τους από τα αμερικανικά δικαστήρια.

Η κυβέρνηση αρχικά τερμάτισε το πρόγραμμα, στις αρχές του έτους. Όμως ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε να συνεχιστεί και το Ανώτατο Δικαστήριο, τον Αύγουστο, απέρριψε την έφεση της κυβέρνησης που ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση αυτή.

Στα τέλη Οκτωβρίου αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει βήματα με σκοπό την επανέναρξη του προγράμματος μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, ώστε να συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση.


Ειδήσεις σήμερα

Σε τροχιά ειδικών μέτρων και lockdown η Ευρώπη, ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι τα εμβόλια από μόνα τους δεν αρκούν

Σουηδία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον οκτώ ώρες μετά την εκλογή της

Κύμα οργής για δεύτερη μέρα στους δρόμους της Τουρκίας, ζητούν την παραίτηση Ερντογάν εν μέσω «κραχ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης