Φωτιά σε λεωφορείο στη Βουλγαρία: Νεκροί 46 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 12 παιδιά

Φωτιά σε λεωφορείο στη Βουλγαρία: Νεκροί 46 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 12 παιδιά

Το λεωφορείο πήρε φωτιά σε δυτικό τομέα της βουλγαρικής επικράτειας - Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, που επέστρεφαν στα Σκόπια έπειτα από επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη

bulgaria_bus_crash_new_xr
Τουλάχιστον 46 άνθρωποι, ανάμεσά τους 12 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, όταν πήρε φωτιά λεωφορείο που μετέφερε πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, επιστρέφοντας στα Σκόπια έπειτα από επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Νικολάι Νικόλοφ, αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας, ανέφερε ότι η τραγωδία, που εκτυλίχθηκε στις 02:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σε τμήμα αυτοκινητοδρόμου κοντά στο χωριό Μπόσνεκ, κάπου 40 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σόφιας, είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 46 από τους 53 επιβαίνοντες ενώ επτά «μπόρεσαν να σωθούν» πηδώντας από το φλεγόμενο λεωφορείο.

Bulgaria: Bus crash leaves dozens dead


Οι επτά επιζήσαντες, εγκαυματίες, διακομίστηκαν εσπευσμένα και εισήχθησαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της Σόφιας, διευκρίνισε ο κ. Νικόλοφ, που έκανε δηλώσεις στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο BNT. Η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται σταθερή.

Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν τουλάχιστον 12 παιδιά, μετέδωσαν το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES και άλλα βουλγαρικά ΜΜΕ.
bulgaria_bus_crash__9_

Τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής. Ο κ. Νικόλοφ είπε νωρίτερα πως ακόμη δεν είναι σαφές εάν η φωτιά προκάλεσε το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη το όχημα, ή προκλήθηκε από αυτό.

Ο τόπος του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Στέφαν Γιάνεφ μετέβη επιτόπου.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, δήλωσε διπλωμάτης της πρεσβείας της χώρας στη Σόφια στο bTV.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ έκανε λόγο περί «τραγωδίας».

«Πρόκειται για τραγωδία. Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν όλα τα θύματα είναι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά αυτό υποθέτουμε, καθώς το λεωφορείο είχε πινακίδες της χώρας μας», είπε ο κ. Ζάεφ στο τηλεοπτικό δίκτυο Nova.
bulgaria_bus_crash__7_
bulgaria_bus_crash__2_
bulgaria_bus_crash__4_
Κλείσιμο

Δείτε βίντεο: Φωτιά σε λεωφορείο στη Βουλγαρία: 46 νεκροί – 12 παιδιά «Κοιμόμασταν και ξαφνικά ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη»
Φωτιά σε λεωφορείο στη Βουλγαρία: 46 νεκροί – 12 παιδιά «Κοιμόμασταν και ξαφνικά ακούστηκε έκρηξη»


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Νίπτει τα χείρας η Διαρκής Σύνοδος: Μη εφικτός ο έλεγχος των rapid test για την είσοδο στους ναούς

Μητσοτάκης-Τσίπρας: Η συζήτηση για την ακρίβεια εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση για όλα

Η παγίδα του ΑΦΜ που στερεί το επίδομα θέρμανσης σε πολυκατοικίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης