Η κυβέρνηση Μπάιντεν προειδοποιεί την Ευρώπη για πιθανή επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προειδοποιεί την Ευρώπη για πιθανή επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg υποστηρίζει ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν ήδη ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες για το θέμα

biden12
Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τους Ευρωπαίους συμμάχους τους ότι η Ρωσία σχεδιάζει πιθανή εισβολή στην Ουκρανία με την κυβέρνηση Μπάιντεν να παρακολουθεί τη συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Το αμερικανικό πρακτορείο που επικαλείται άτομα που είναι γνώστες του θέματος αναφέρει ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν ενημερώσει τους ομολόγους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις ανησυχίες τους.

Το δημοσίευμα προσθέτει επίσης ότι, οι εκτιμήσες των ΗΠΑ βασίζονται σε πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη κοινοποιηθεί στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, κάτι που θα έπρεπε να συμβεί πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για μια «συλλογική απάντηση».

Την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ , Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «παρακολουθούν την περιοχή πολύ στενά» και «θα συνεχίσουν να διαβουλεύονται στενά με συμμάχους και εταίρους τους για το θέμα».

«Όπως έχουμε καταστήσει σαφές, οποιεσδήποτε κλιμακωτές ή επιθετικές ενέργειες θα προκαλούσαν μεγάλη ανησυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες», τόνισε ο Μπλίνκεν, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα.

Από την πλευρά της, η Ρωσία διευκρινίζει ότι αποτελεί εσωτερικό ζήτημα η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων εντός του εδάφους της, διαψεύδοντας πως έχει επιθετικές διαθέσεις απέναντι στην Ουκρανία.

Παράλληλα, η Μόσχα κατηγορεί την Ουάσιγκτον για προκλητικές ενέργειες πολεμικών τους πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά σε ρωσικό έδαφος.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, πηγές από το Κρεμλίνο που επικαλείται το Bloomberg αναφέρουν πως η Ρωσία δεν σκοπεύει να ξεκινήσει έναν πόλεμο στην Ουκρανία παρά το γεγονός ότι η Μόσχα δείχνει διάθεση να χρησιμοποιήσει βία εάν αυτό αποδειχθεί αναγκαίο.

Υπενθυμίζεται ότι και τον Απρίλιο είχε σημειωθεί παρόμοια ένταση όταν 100 χιλιάδες στρατιώτες μαζί με τεθωρακισμένα και πολεμικά αεροσκάφη είχαν συγκεντρωθεί κοντά στα σύνορα Ρωσίας- Ουκρανίας.

Η κρίση αποκλιμακώθηκε τον Ιούνιο μετά την συνάντηση κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ρώσου ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ειδήσεις σήμερα:

Άγρια δολοφονία νεαρής Τουρκάλας από άνδρα με σπαθί σαμουράι στη μέση του δρόμου - Προσοχή, σκληρό βίντεο

Ο εκφοβισμός του προέδρου Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, λέει ο Αυγενάκης

Η Ελλάδα «μέσα στο 4ο κύμα» της πανδημίας: Συμπιέζεται το ΕΣΥ, αποσυμπιέζονται οι εμβολιασμοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης