Σκόπια: Ψάχνει τον 61ο βουλευτή που εξαφανίστηκε η αντιπολίτευση - Αιχμές για απαγωγή

Σκόπια: Ψάχνει τον 61ο βουλευτή που εξαφανίστηκε η αντιπολίτευση - Αιχμές για απαγωγή

Το μέτωπο της αντιπολίτευσης προσπαθεί να αναπληρώσει την απουσία του βουλευτή του μικρού αλβανικού κόμματος «BESA» Καστριότ Ρετζέπι, προκειμένου να εξασφαλίσει πλειοψηφία 61 βουλευτών

skopia-vouli
Δεν συμπληρώνει απαρτία η αντιπολίτευση στα Σκόπια, υπό το εθνικιστικό VMRO-DPMNE, προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί.

Όπως έγινε γνωστό, το μέτωπο της αντιπολίτευσης προσπαθεί να αναπληρώσει την απουσία του βουλευτή του μικρού αλβανικού κόμματος «BESA» Καστριότ Ρετζέπ, προκειμένου να εξασφαλίσει πλειοψηφία 61 βουλευτών.

Ο Ρετζέπι παραμένει άφαντος με την αντιπολίτευση να τον αναζητά αγωνιωδώς, αφήνοντας αιχμες πως μπορεί ακόμη και να έπεσε θύμα απαγωγής προκειμένου να μην παραστεί στην κρίσιμη συνδρίαση.

Μ’ ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Ρετζέπι ανακοίνωσε πως δεν θα λάβει μέρος στη διαδικασία που δεν μπορεί να ξεκινήσει λόγω έλλειψης απαρτίας. «Το κράτος σε αυτή τη σημαντική περίοδο δεν χρειάζεται πολιτική κρίση και περιδίνηση σε ταραγμένα νερά γεμάτα κινδύνους» έγραψε, δίνοντας «φιλί» της ζωής στην κυβέρνηση Ζάεφ.


Κλείσιμο
Ο πρόεδρος του κόμματος «BESA» Μπιλάλ Κασάμι, δήλωσε άγνοια για τη στάση του βουλευτή του, αφήνοντας αιχμές πως μπορεί να κρατείται κάπου παρά τη θέλησή του.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για όλα. Εφόσον δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα και φωνή για τον βουλευτή, νομίζω πως απουσιάζει παρά τη θέλησή του. Δεν έχουμε επαφή από χθες και δεν έχω πληροφορίες που βρίσκεται. Μέχρι να αποδειχτεί πςω η θέση του είναι οικειοθελής, μπορώ να πιστεύω πως κρατείται κάπου παρά τη θέλησή του» δήλωσε ο Κασάμι.

Στο ίδιο πνεύμα και ο πρόεδρος του αλβανικού αντιπολιτευόμενου κόμματος «Συμμαχία για τους Αλβανούς-Εναλλακτική» Ζιγιαντίν Σέλα, ο οποίος δήλωσε πως ο Ρετζέπι, δεν προσήλθε στη Βουλή παρά τη θέλησή του, αφήνοντας να εννοηθεί πως η ζωή του βουλευτή διατρέχει κίνδυνο.

Την συνεδρίαση μποϊκοτάρουν και βουλευτές των μεγάλων κυβερνητικών κομμάτων SDSM και το DUI, που δεν είναι παρόντες στην αίθουσα.

Στο μεταξύ δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης που βρίσκονταν σε καραντίνα λόγω Covid-19, προσήλθαν στη συνεδρίαση με ειδικές στολές.

Η διαδικασία στη βουλή των Σκοπίων, θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα μεσάνυχτα. Εάν δεν εξασφαλιστεί απαρτία 61 βουλευτών από την αντιπολίτευση η κυβέρνηση Ζάεφ επιβιώνει πολιτικά.

Στη συνέχεια θα πρέπει να περάσουν 90 ημέρες ώστε η αντιπολίτευση να έχει δικαίωμα να καταθέσει εκ νέου πρόταση μομφής.

Ειδήσεις σήμερα:

Το φαινόμενο Χρήστος Κυριαζής που γύρισε την πλάτη στο χρήμα και τη δημοσιότητα

Ο Jason Momoa «κομμάτια» σε πάρτι: Πάταγε τα παπούτσια του και έβγαζε σε όλους τη γλώσσα

Τα μηνύματα της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό μετά την πρόκληση της Ολλανδής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης