Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες θα έχουν πρόσβαση στην εστίαση στην Αυστρία

Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες θα έχουν πρόσβαση στην εστίαση στην Αυστρία

Μέχρι σήμερα στην Αυστρία είχε εμβολιαστεί πλήρως το 63,3% του πληθυσμού

coronavirus_austria__1_
Από τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου σε ολόκληρη την Αυστρία θα πρέπει κανείς να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης προκειμένου να έχει πρόσβαση όπου έως τώρα μπορούσαν να βρίσκονται και όσοι προσκόμιζαν αρνητικό διαγνωστικό τεστ, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, στη σκιά των 9.618 κρουσμάτων που διαπιστώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα.

Ο νέος κανονισμός, τόνισε ο κ. Σάλενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο, θα εφαρμοστεί σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλα καταστήματα εστίασης και επιπλέον σε εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 25 άτομα, σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σε παροχή υπηρεσιών που απαιτούν στενή επαφή, σε αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις και χώρους αναψυχής. Στο λιανικό εμπόριο και στα μουσεία θα απαιτείται χρήση προστατευτικής μάσκας τύπου FFP2. Κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου τεσσάρων εβδομάδων, στον Κανόνα 2G θα περιλαμβάνονται και όσοι έχουν εμβολιαστεί ήδη μία φορά εφόσον προσκομίζουν και αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ.

«Πρέπει να σφίξουμε τα λουριά για όποιον δεν έχει εμβολιαστεί. Δεν θέλει κανείς να διχάσει, αλλά είναι και ευθύνη της πολιτείας να προστατεύσει τους ανθρώπους στη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σάλενμπεργκ και έκανε λόγο για «εξαιρετική δυναμική» των μολύνσεων. «Όλοι σε αυτή τη χώρα βρίσκονται ενώπιον κοινής ευθύνης. Δεν υπάρχει ασφαλώς 100% προστασία, αυτό δεν υπάρχει ποτέ. Αλλά όποιος μπαίνει στο αυτοκίνητο, βάζει ζώνη ασφαλείας. Και το εμβόλιο κατά της Covid-19 είναι η δική μας ζώνη ασφαλείας», πρόσθεσε και επανέλαβε τα λόγια του Πάπα, ότι «ο εμβολιασμός αποτελεί πράξη φιλανθρωπίας».

«Παρακαλώ, κλείστε ραντεβού το συντομότερο!», κάλεσε τους πολίτες ο καγκελάριος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η βασική ανοσοποίηση απαιτεί πλέον τρεις εμβολιασμούς.

Μέχρι σήμερα στην Αυστρία είχε εμβολιαστεί πλήρως το 63,3% του πληθυσμού.

Σε ό,τι αφορά τον ενισχυτικό εμβολιασμό, στη Βιέννη μπορεί κανείς από σήμερα να εμβολιαστεί με σκεύασμα BioNTech/Pfizer ή Moderna σε 37 σημεία της πόλης και μάλιστα χωρίς ραντεβού.

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Χάλκη καθίσταται διεθνές υπόδειγμα πράσινης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας», τόνισε ο Μητσοτάκης

Μετά τις φήμες για την υγεία του, ο Ερντογάν πήγε για μπάσκετ

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε η Δήμητρα Αλεξανδράκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης