Τούρκοι εθνικιστές προπηλάκισαν Αμερικανό στρατιώτη στην Κωνσταντινούπολη

Τούρκοι εθνικιστές προπηλάκισαν Αμερικανό στρατιώτη στην Κωνσταντινούπολη

Μέλη της Ένωσης Νέων Τουρκίας (TGB) ακινητοποίησαν τον στρατιώτη, φορώντας του… τσουβάλι στο κεφάλι και φωνάζοντας συνθήματα κατά των ΗΠΑ

prop123
Τούρκοι εθνικιστές ακινητοποίησαν Αμερικανό στρατιώτη και του φόρεσαν … τσουβάλι στο κεφάλι, φωνάζοντας συνθήματα κατά των ΗΠΑ.

Το περιστατικό συνέβη όταν αμερικανικό πολεμικό πλοίο του 6ου Στόλου, αγκυροβόλησε στο λιμάνι Σαραϊμπουρνού της Κωνσταντινούπολης. Ο Αμερικανός στρατιώτης δέχτηκε την απρόκλητη επίθεση από ομάδα εθνικιστών της Ένωσης Νέων Τουρκίας (TGB) όταν αυτός κατέβηκε από το πλοίο.

turk123


Σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet, αφού τον ακινητοποίησαν και του πήραν το κινητό τηλέφωνο, του πέρασαν ένα τσουβάλι στο κεφάλι φωνάζοντάς του: «Γιάνκη πήγαινε σπίτι σου», «Είστε δολοφόνοι εκατομμυρίων μουσουλμάνων», «Δίνετε τόνους όπλων στους τρομοκράτες PKK-YPG», «Είστε εχθροί μας και δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ», «Δεν επιτρέπουμε στους Αμερικανούς στρατιώτες να περιφέρονται ελεύθερα στα εδάφη μας» κ.α.

cumb123
Κλείσιμο


Με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, τα μέλη της εθνικιστικής «TGB» εξήγησαν πως προχώρησαν σ’ αυτήν την «ακτιβιστική» δράση, ως αντίδραση στη πρόσφατη δήλωση των δέκα ξένων πρεσβευτών στην Άγκυρα, για την αποφυλάκιση του Οσμάν Καβαλά, που προκάλεσε μίνι διπλωματική κρίση.


Έως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση για το περιστατικό από την τουρκική κυβέρνηση και την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Σφαγή με 11 νεκρούς άνδρες, ανάμεσά τους και 6 έφηβοι, στο Μεξικό

Μεγαλώνει το προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ και ανεβαίνει το Κίνημα Αλλαγής, σε δύο νέα γκάλοπ

Βελτιωμένος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα - Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης