Βρετανία: Τουλάχιστον 12 τραυματίες από σύγκρουση τρένων σε σήραγγα στο Σόλσμπερι - Απεγκλωβίστηκε ο μηχανοδηγός

Βρετανία: Τουλάχιστον 12 τραυματίες από σύγκρουση τρένων σε σήραγγα στο Σόλσμπερι - Απεγκλωβίστηκε ο μηχανοδηγός

Ευτυχώς, κανείς δεν σκοτώθηκε», τόνισε η αστυνομία μεταφορών σε ανακοίνωσή της -  Ο υπουργός Μεταφορών είπε ότι θα διεξαχθούν έρευνες για το ατύχημα 

trena
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν απόψε όταν μια επιβατική αμαξοστοιχία στη Βρετανία χτύπησε ένα αντικείμενο σε μια σήραγγα, εκτροχιάστηκε και συγκρούστηκε με ένα δεύτερο τρένο.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής (19:20 τοπική ώρα) μέσα σε μια σήραγγα κοντά στο Σόλσμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας.

«Ευτυχώς, κανείς δεν σκοτώθηκε», τόνισε η αστυνομία μεταφορών σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας πως οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. 



Δεκάδες επιβάτες των τρένων μετά τη συντριβή αναγκάστηκαν να περπατήσουν μέσα στη σκοτεινή σήραγγα για να βρεθούν σε ασφαλές σημείο.

Κλείσιμο
trena1


Ο μηχανοδηγός ενός από τα τρένα εγκλωβίστηκε στην καμπίνα του με τους διασώστες να τον απεγκλωβίζουν σώο.

Κάτοικοι της περιοχής περιέγραψαν τη σύγκρουσή των τρένων σαν «βόμβα που σκάει».



Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς είπε ότι θα διεξαχθούν έρευνες για το ατύχημα προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια «σοβαρά» περιστατικά στο μέλλον.



Η διαχειρίστρια εταιρεία Great Western Railways ανέφερε ότι στο συμβάν ενεπλάκησαν δύο τρένα, το ένα που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Πόρτσμουθ στο Μπρίστολ και ένα δεύτερο που κατευθυνόταν από τον σταθμό Γουοτερλού του Λονδίνου στο Χόνιτον.




Ειδήσεις σήμερα

Τριπλό «χαστούκι» από τον Μπάιντεν στον Ερντογάν στο ραντεβού της Ρώμης


«Οι τράπεζες είναι κλειστές, τα τρόφιμα πανάκριβα και οι γυναίκες αποκλεισμένες» - Κραυγή αγωνίας από διπλωμάτη στο Αφγανιστάν

«Πέρασε κόκκινα φανάρια και άφησε το παιδί μου στον τόπο!» - Ξεσπά η μητέρα του ντελιβερά που σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης