Υεμένη: 85 αντάρτες Χούθι σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς στη Μαρίμπ

Υεμένη: 85 αντάρτες Χούθι σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς στη Μαρίμπ

Με βάση τους απολογισμούς της συμμαχίας, πάνω από 1.800 αντάρτες έχουν σκοτωθεί στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς των τελευταίων δύο εβδομάδων στη Μαρίμπ

bombing11
Η στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας που ενεπλάκη το 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως ακόμη 85 σιίτες αντάρτες Χούθι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε γύρω από την πόλη στρατηγικής σημασίας Μαρίμπ, στον βορρά, όπου οι εχθροπραξίες δεν σταματούν να μαίνονται τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η συμμαχία υποστηρίζει τις δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση και προσπαθούν να απωθήσουν τους Χούθι. Οι σιίτες αντάρτες εξαπέλυσαν τον Φεβρουάριο έφοδο για να κυριεύσουν την πόλη και την ομώνυμη επαρχία Μαρίμπ, την τελευταία που παραμένει εκτός του ελέγχου τους στον βορρά της εμπόλεμης χώρας.

«Διεξαγάγαμε 21 επιχειρήσεις στις οποίες (...) καταστράφηκαν 9 στρατιωτικά οχήματα και σκοτώθηκαν 85 τρομοκράτες» τις τελευταίες 24 ώρες στην αλ Τζούμπα, νότια της Μαρίμπ, και στην αλ Κασάρα, βόρεια της πόλης, ανέφερε η συμμαχία σε ανακοίνωσή της που αναμεταδόθηκε από το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA. Η Σαουδική Αραβία χρησιμοποιεί τον όρο «τρομοκράτες» όταν αναφέρεται στους σιίτες αντάρτες, που πρόσκεινται στο Ιράν, τον μεγάλο της αντίπαλο στην περιοχή.

Εδώ και αρκετές ημέρες, η συμμαχία ανακοινώνει πρακτικά καθημερινά δεκάδες ως εκατοντάδες θανάτους στις τάξεις των ανταρτών στα αεροπορικά πλήγματα που εξαπολύει· ωστόσο, οι απολογισμοί που δημοσιοποιεί δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές, ενώ οι Χούθι δεν δημοσιοποιούν παρά σπάνια στοιχεία για τις απώλειές τους.

Με βάση τους απολογισμούς της συμμαχίας, πάνω από 1.800 αντάρτες έχουν σκοτωθεί στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς των τελευταίων δύο εβδομάδων στη Μαρίμπ.

Παρά τις βαριές απώλειές τους όμως, οι Χούθι συνεχίζουν την προέλασή τους.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απηύθυνε προ ημερών νέα έκκληση να υπάρξει «αποκλιμάκωση» των μαχών, ώστε να αποφευχθεί «ο μεγεθυνόμενος κίνδυνος λιμού μεγάλης κλίμακας» στη χώρα.

Κλείσιμο
Η σύρραξη των τελευταίων επτά και πλέον ετών έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, κι έχει εκτοπίσει εκατομμύρια άλλους, κατά υπολογισμούς διεθνών οργανώσεων αρωγής. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η Υεμένη έχει βυθιστεί τα τελευταία χρόνια στη χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή στον πλανήτη.


Ειδήσεις σήμερα

Καταδίωξη στο Πέραμα: Γιατί το Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή «τέλος, απομακρυνθείτε»

Άλκης Δαυίδ: «Δεν έχω δισεκατομμύρια, τους κορόιδεψα όλους» - Η σεξουαλική παρενόχληση, η κάνναβη και οι αποζημιώσεις

Τζένα Μπέντλεϊ: Η «βασίλισσα του OnlyFans» περιγράφει ένα πάρτι στην έπαυλη του Playboy - «Celebrities έκαναν σεξ παντού»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης