Γερμανίδα «νύφη του ISIS» άφησε πεντάχρονη «σκλάβα του σπιτιού» αλυσοδεμένη στον ήλιο να πεθάνει από δίψα

Γερμανίδα «νύφη του ISIS» άφησε πεντάχρονη «σκλάβα του σπιτιού» αλυσοδεμένη στον ήλιο να πεθάνει από δίψα

Καταδικάστηκε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από δικαστήριο του Μονάχου 

jenifer_wenisch
Σε δέκα χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε μια Γερμανίδα νύφη του ISIS από δικαστήριο του Μονάχου. Η γυναίκα κρίθηκε ένοχη για έγκλημα πολέμου, καθώς άφησε μια πεντάχρονη «σκλάβα» των Γιαζίντι να πεθάνει από τη δίψα στον ήλιο.

Η 30χρονη Jenifer Wenisch, από το Λοχν της Κάτω Σαξονίας, καταδικάστηκε για «δύο εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα με τη μορφή της υποδούλωσης» όπως και για συνέργεια και υποκίνηση στη δολοφονία του κοριτσιού, όπως και για τη συμμετοχή της ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση.

Η Wenisch ασπάστηκε το Ισλάμ το 2013 και πήγε στο Ιράκ για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, όπου η ίδια και ο σύζυγός της «αγόρασαν» μια γυναίκα και ένα παιδί Γιαζίντι ως σκλάβες του σπιτιού, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Όταν το κοριτσάκι αρρώστησε και λέρωσε το στρώμα της, ο σύζυγος της κατηγορούμενης την έδεσε με αλυσίδες έξω, ως τιμωρία, κι άφησε το παιδί να πεθάνει από τη δίψα στον καύσωνα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς της δίκης. Η κατηγορούμενη, πρόσθεσαν, επέτρεψε στον άνδρα της να το κάνει και δεν έκανε τίποτα για να σώσει το κορίτσι.

Η καταδίκη της από το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο του Μοναχου, θεωρείται ότι είναι σημαντική, καθώς είναι μία από τις πρώτες σε όλον τον κόσμο που σχετίζονται με τη δίωξη των Γιαζίντι από το Ισλαμικό Κράτος.

ISIS bride jailed for 10 years after letting 5-year-old 'slave girl' die of thirst
Κλείσιμο


Υποστήριξε ότι φοβόταν τον σύζυγό της και δεν έσωσε τη μικρή

Ο προεδρεύων δικαστής εξέδωσε την ετυμηγορία δηλώνοντας ότι το παιδί ήταν «ανυπεράσπιστο και ανήμπορο, εκτεθειμένο στην κατάσταση» και ότι η κατηγορούμενη έπρεπε να υπολογίσει από την αρχή ότι κινδύνευε να πεθάνει.

Ο σύζυγος της Wenisch, Taha al-Jumailly, επίσης θα δικαστεί, με διαφορετική διαδικασία στη Φρανκφούρτη, όπου η ετυμηγορία θα εκδοθεί στα τέλη Νοεμβρίου. Όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης για την αποτυχία της να σώσει την πεντάχρονη, η Wenisch είπε ότι «φοβόταν» ότι ο σύζυγός της θα την έσπρωχνε ή θα την κλείδωνε.

Η μητέρα της πεντάχρονης, που έχει ταυτοποιηθεί με το μικρό όνομα Νόρα, έχει καταθέσει τόσο στο Μόναχο όσο και στη Φρανκφούρτη, για το μαρτύριο που υπέστη το παιδί της. Η υπεράσπιση ισχυρίστηκε ότι η μαρτυρία της είναι αναξιόπιστη κι ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι το κορίτσι, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό, πράγματι πέθανε. Οι δικηγόροι της κατηγορούμενης είχαν ζητήσει να της επιβληθεί ποινή μόλις δύο ετών με αναστολή για υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης.

German ISIS bride who chained up five-year-old Yazidi slave girl in the sun and let her die of thirs


Πώς έγινε η σύλληψη στην Άγκυρα

Η Wenisch, όταν βρισκόταν στους κόλπους του ISIS, ήταν οπλισμένη με ένα τουφέκι ΑΚ-47, ένα πιστόλι κι ένα γιλέκο με εκρηκτικά, ενώ είχε αναλάβει τον έλεγχο των αυστηρών κανόνων του Ισλαμικού Κώδικα, σχετικά με τον ενδυματολογικό κώδικα, τη δημόσια συμπεριφορά και τις απαγορεύσεις αλκοόλ και καπνού.

Τον Ιανουάριο του 2016, επισκέφθηκε τη γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα για να υποβάλλει αίτηση για νέα ταυτότητα. Όταν έφυγε, συνελήφθη και εκδόθηκε λίγες ημέρες αργότερα στη Γερμανία.

Η δίκη της, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019, είναι ένα από τα πρώτα παραδείγματα δικαστικών διαδικασιών που αφορούν την βάρβαρη αντιμετώπιση των Γιαζίντι από το Ισλαμικό Κράτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης