Άλεκ Μπάλντουιν: «Ο βοηθός σκηνοθέτη που του έδωσε το όπλο αδιαφορούσε και στο παρελθόν για το πρωτόκολλο ασφαλείας»

Άλεκ Μπάλντουιν: «Ο βοηθός σκηνοθέτη που του έδωσε το όπλο αδιαφορούσε και στο παρελθόν για το πρωτόκολλο ασφαλείας»

Αποκαλύψεις από παλαιότερη συνεργάτιδα του Ντέιβ Χολς - Αναφορές και για σεξουαλική παρενόχληση

49577625-0-image-a-12_1635093159908
To αποτέλεσμα είναι ενα και δραματικό, τα ερωτήματα όμως παραμένουν πολλά στην υπόθεση της ακούσιας εκτέλεσης της Χαλίνα Χάτσινς. Ενώ οι έρευνες για την εκπυρσοκρότηση του όπλου του διάσημου ηθοποιού, Άλεκ Μπάλντουιν, συνεχίζονται, αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών ξετυλίγουν το κουβάρι του μυστηρίου. Μετά την τοποθέτηση του πατέρα της 42χρονης ότι μέλη της παραγωγής φέρουν ευθύνη για το γεμάτο όπλο στο γύρισμα της ταινίας Rust, ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο βοηθός του σκηνοθέτη είχε κατηγορηθεί, στο παρελθόν, για σειρά λαθών όσον αφορά στο πρωτόκολλο ασφαλείας για τα όπλα.

Όπως αποκαλύπτεται παράλληλα από τα δημοσιεύματα, ο Ντέιβ Χολς είχε κάνει στο παρελθόν εργαζόμενους σε ταινία να αισθάνονται άβολα με τη στάση του.

Τα παράπονα σε βάρος του Χολς έγιναν από πυροτεχνουργό και συνεργάτιδά του, σε προηγούμενη παραγωγή, του 2019, τη Μάγκι Γκολ.

Σε σχόλιό της στο CNN, ισχυρίστηκε ότι ο Χολς αδιαφορούσε για το πρωτόκολλο ασφαλείας για τα όπλα όταν επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε σκηνή.

Παράλληλα, μέλος της ομάδας παραγωγής την είχε ενημερώσει να είναι προσεκτική με τον Χολς καθώς φέρεται να έφερνε σε δύσκολη θέση γυναίκες.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η συμπεριφορά του Χολς στο γύρισμα ενδεχόμενως να κόστισε τη ζωή της Χάτσινς, καθώς εκείνος ήταν ο άνθρωπος που έδωσε το όπλο στον Μπάλντουιν.

Κλείσιμο
Όπως ορίζεται, για οποιοδήποτε όπλο χρησιμοποιείται σε πλατό, πραγματικό ή ψεύτικο, πρέπει να ενημερώνεται το καστ.

«Ο μόνος λόγος που η ομάδα ενημερώθηκε για την παρουσία του όπλου ήταν επειδή ζητήθηκε από τον Ντέιβ να το κάνει και να παρέχει καθημερινή ενημέρωση», δήλωσε η Γκολ, προσθέτοντας, ακόμη, ότι ο Χολς είχε δεχθεί επίπληξη επειδή αγνοούσε το πρωτόκολλο.

Λίγες ώρες μετά την τέλεση της ιδιωτικής κηδείας της κινηματογραφίστριας που πέθανε όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν, σε γύρισμα σκηνής της ταινίας Rust, ο πατέρας της Χαλίνα Χάτσινς τοποθετήθηκε για το τραγικό συμβάν. 

Όπως δήλωσε στη βρετανική Sun ο πατέρας της 42χρονης, «ο Μπάλντουιν δεν είναι υπεύθυνος για το τραγικό συμβάν». 

Ο Ανατόλι Αντρόσοβιτς επέρριψε ευθύνες στην ομάδα της ταινίας που έδωσε στον ηθοποιό το γεμάτο όπλο. 

Δεν έχει καταστεί σαφές γιατί το όπλο περιείχε πραγματικές σφαίρες. Ο υπεύθυνος για τα όπλα σε γυρίσματα ταινιών είναι γνωστός ως οπλουργός. Η οπλουργός για την ταινία «Rust», η Χάνα Γκουτιέρες είχε ρυθμίσει το όπλο και άλλα δύο, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση.

Πριν από το συμβάν της Πέμπτης, πολλά μέλη της ομάδας παραγωγής αυτής της χαμηλού προϋπολογισμού ταινίας αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι για κακές συνθήκες εργασίας, σύμφωνα με πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα.

Ειδήσεις σήμερα

Αυτός είναι ο 20χρονος Ρομά που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών

Επεισόδια με Ρομά στοv Ασπρόπυργο - Έκλεισαν την Αττική Οδό - Πετρόπολεμος με την ΕΛ.ΑΣ

Καιρός: Αλλάζει ως το βράδυ της Κυριακής - Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες - Δείτε χάρτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης