Rust: Είχαν προηγηθεί δύο περιστατικά με εκρήξεις όπλων - Το συνεργείο είχε αντικατασταθεί από ντόπιους

Rust: Είχαν προηγηθεί δύο περιστατικά με εκρήξεις όπλων - Το συνεργείο είχε αντικατασταθεί από ντόπιους

Tο όπλο περιείχε αληθινές σφαίρες, σύμφωνα με την ερευνά της αστυνομίας -  Δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες

pjimage__16_
Το πλήρωμα του κινηματογραφικού σετ της ταινίας «Rust» του Άλεκ Μπάλντουιν ανησυχούσε ήδη για την ασφάλεια των όπλων και απομακρύνθηκαν από το πλατό λίγες ώρες προτού ο 63χρονος Αμερικανός ηθοποιός πυροβολήσει και σκοτώσει κατά λάθος την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς. Νωρίτερα είχαν διαμαρτυρηθεί για τις πολλές ώρες γυρισμάτων, τις κακές συνθήκες και ακόμα δυο περιστατικά σχετικά με τα «άσφαιρα» όπλα, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ η DailyMail.

Οι εργαζόμενοι είχαν παραπονεθεί για το γεγονός ότι έπρεπε να διανυκτερεύσουν στο Αλμπουκέρκι, το οποίο απείχε μια ώρα με το αυτοκίνητο από το σετ και όχι στο Σάντε Φε επειδή η παραγωγή δεν θα πλήρωνε τα ξενοδοχεία τους, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Los Angeles Times.



αλεκ_3


Όταν πήγαν να ετοιμάσουν τα πράγματά τους την Πέμπτη, διαπίστωσαν ότι είχαν αντικατασταθεί από ντόπιους και αυτομάτως τέθηκε το ερώτημα ποια ήταν η εκπαίδευσή τους και σε ποιο βαθμό έλεγξαν το όπλο πριν το παραδώσουν στον Μπάλντουιν, ο οποίος πιθανολογείται ότι είχε γεμίσει το «μύλο» με κανονικές σφαίρες και όχι άσφαιρα.

ραστ12


Κλείσιμο
Σύμφωνα με άτομα του κινηματογραφικού συνεργείου όταν έφτασαν την Πέμπτη να μαζέψουν τα πράγματά τους βρήκαν μια ομάδα ντόπιων εργατών που περίμενε να τους αντικαταστήσει. Η Χαλίνα είχε αποφασίσει να μείνει στο πλατό για να συνεχίσει το γύρισμα μαζί με τον παραγωγό Τζόλε Σόουζα και τον ηθοποιό Αλεκ Μπάλντουιν. Στη 13:50 ο Μπάλντουιν πυροβόλησε με όπλο το οποίο νόμιζε οτι είχε άσφαιρα και η σφαίρες πέτυχαν την Χάτσινς και τον σκηνοθέτη, ο οποίος βγήκε χθες από το νοσοκομείο.

Στον Άλεκ Μπόλντουιν δόθηκε ένα όπλο που περιγράφηκε ως ένα ασφαλές «άσφαιρο όπλο» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust», αλλά το όπλο περιείχε αληθινές σφαίρες, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της αστυνομικής έρευνας για το θανατηφόρο περιστατικό.

Το γραφείο του σερίφη είπε ότι δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και η έρευνα παρέμεινε ανοιχτή. Ο Μπόλντουιν έδωσε οικειοθελώς κατάθεση στην αστυνομία για το συμβάν, πρόσθεσε το γραφείο του σερίφη.

ραστ11


Τώρα υπάρχουν ισχυρισμοί ότι συνέβησαν ακόμα δύο περιστατικά νωρίτερα στα γυρίσματα της ταινίας. Σύμφωνα με πηγές της Deadline, υπάρχει μαρτυρία ότι ένα από τα όπλα εξερράγη ενώ κάποιος το κρατούσε.

αλεκ2


Οι κανόνες της Ένωσης ορίζουν ότι δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται κανονικές σφαίρες σε ένα σετ ταινιών - το συνεργείο αντικατάστασης δεν πιστεύεται ότι ήταν μέλη του συνδικάτου.

«Δεν υπήρχαν μέλη μας στα γυρίσματα» ανέφερε ο γραμματέας της ένωσης, για το τραγικό συμβάν που εκτυλίχθηκε την Πέμπτη σε ράντσο, κοντά στην πόλη Σάντε Φε του Νέου Μεξικού. Από την εκπυρσοκρότηση, τραυματίστηκε και ο 48χρονος σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο έλαβε εξιτήριο λίγες ώρες μετά. Οι πρώτες πληροφορίες που έδωσε η αστυνομία σχετικά με τους πυροβολισμούς ήταν ελάχιστες, κάνοντας μονάχα λόγο για ένα «βλήμα» που εκτοξεύτηκε από ένα «ψεύτικο» όπλο (prop gun), το οποίο βρισκοταν στο σετ σαν σκηνικό αντικείμενο. Από την πλευρά της, η εταιρεία παραγωγής επέμενε πως «μονάχα άδεια όπλα χρησιμοποιήθηκαν».

Η παραγωγή της ταινίας διακόπηκε «για αδιευκρίνιστη χρονική περίοδο», σύμφωνα με πολλά ειδησεογραφικά μέσα που επικαλούνται την εταιρεία παραγωγής Rust Movie Productions LLC.

ραστ



Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στα γυρίσματα του «Rust»: Πώς μπορεί να σκότωσε το «ψεύτικο όπλο» που είχε στα χέρια του ο Άλεκ Μπάλντουιν

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: «Ούτε δεκάρα» δεν δικαιούται από την περιουσία του ηθοποιού η πρώην σύζυγός του

Μητσοτάκης: Ενώπιον της ΕΕ η Τουρκία για το μεταναστευτικό μετά τις ευθείες απειλές της Άγκυρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης