Πούτιν: Δώστε «πράσινο φως» για τον Nord Stream 2 για να αυξήσουμε τις προμήθειες φυσικού αερίου στην ΕΕ

Πούτιν: Δώστε «πράσινο φως» για τον Nord Stream 2 για να αυξήσουμε τις προμήθειες φυσικού αερίου στην ΕΕ

Μήνυμα του Ρώσου προέδρου στη Γερμανία και την ΕΕ, συνδέοντας την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη με τον αγωγό Nord Stream 2  - «Οι ευρωπαϊκές αγορές φυσικού αερίου είναι αντιμέτωπες με έλλειψη 70 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου», είπε ο Πούτιν

putin_v
Έτοιμη να αυξήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 2 είναι η Ρωσία, μόλις λάβει το «πράσινο φως» για την έναρξη λειτουργίας του από τη Γερμανία, δήλωσε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγορώντας ξανά την ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση φυσικού αερίου και τις τιμές ρεκόρ στην Ευρώπη.

«Οι ευρωπαϊκές αγορές φυσικού αερίου είναι αντιμέτωπες με έλλειψη 70 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου», είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι αυτό συνέβη, αν και η Ρωσία αύξησε πρόσφατα τις εξαγωγές της.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Ρωσία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει την πλήρωση της δεύτερης γραμμής του Nord Stream 2 με αέριο μέσα στον Δεκέμβριο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλαντίμιρ Τσιζόφ, τονίζοντας πως «η πρώτη γραμμή του Nord Stream 2 γέμισε με αέριο και έχει απομείνει να ολοκληρωθεί η πιστοποίηση για να ξεκινήσει να λειτουργεί. Όλα εξαρτώνται από τη γερμανική ρυθμιστική αρχή. Για την πιστοποίηση έχουν απομείνει τέσσερις μήνες, το deadline είναι στις 8 Ιανουαρίου», προσθέτοντας πως οι θετικές εξελίξεις σε αυτό το ζήτημα θα ωφελήσουν τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Απειλή για τη Ρωσία η στρατιωτική ανάπτυξη της Ουκρανίας

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμα πως η υποστηριζόμενη από τη Δύση στρατιωτική ανάπτυξη της Ουκρανίας θέτει μια πραγματική απειλή για τη Ρωσία και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για την ένταξη του Κίεβου στο ΝΑΤΟ μετά από μια επίσκεψη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Η επίσημη ένταξη (της Ουκρανίας) στο ΝΑΤΟ μπορεί να μην πραγματοποιηθεί, αλλά η στρατιωτική ανάπτυξη της επικράτειας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη», είπε ο Πούτιν. «Και αυτό αποτελεί μια πραγματικά απειλή για τη Ρωσία. Το γνωρίζουμε αυτό».

Οι υπουργοί Άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας συμφώνησαν σήμερα σε ένα νέο στρατηγικό σχέδιο για την άμυνα από οποιαδήποτε πιθανή ρωσική επίθεση σε πολλαπλά μέτωπα.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: Ενοχή για απόπειρα ανθρωποκτονίας πρότεινε ο εισαγγελέας για την Κακαράντζουλα

Αξιολόγηση: «Σκονάκι» στους δασκάλους από τη ΔΟΕ - Πώς επιχειρείται σαμποτάζ στη διαδικασία

Με νέα ροζ βίντεο απειλεί ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Πέκερ τους πολιτικούς στα κατεχόμενα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης