Ρώσος ολιγάρχης για την έφοδο του FBI στο σπίτι του στην Ουάσινγκτον: «Απορώ με την απόλυτη βλακεία»

Ρώσος ολιγάρχης για την έφοδο του FBI στο σπίτι του στην Ουάσινγκτον: «Απορώ με την απόλυτη βλακεία»

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις επιδρομές του FBI - Η Ουάσινγκτον είχε επιβάλει το 2018 στον Όλεγκ Ντεριπάσκα αλλά και σε άλλους Ρώσους με επιρροή, κυρώσεις, λόγω των δεσμών τους με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

fbi
Ο Ρώσος μεγιστάνας Όλεγκ Ντεριπάσκα σε μια σκωπτική ανάρτηση που έκανε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τη χθεσινή έφοδο που πραγματοποίησαν πράκτορες του FBI σε δύο κατοικίες του στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη που συνδέονται με την οικογένειά του, στηλιτεύει την «ηλιθιότητα» των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Ουάσινγκτον είχε επιβάλει το 2018, στον ηλικίας 53 ετών Όλεγκ Ντεριπάσκα αλλά και σε άλλους Ρώσους με επιρροή, κυρώσεις, λόγω των δεσμών τους με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την καταγγελόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

«Παρακολουθώντας όλα όσα συμβαίνουν στην Αμερική, δεν μπορώ παρά να απορώ με την απόλυτη βλακεία τμήματος του αμερικανικού κατεστημένου που επιμένει να διαστρεβλώνει αυτή την ιστορία σχετικά με τον δήθεν κολοσσιαίο ρόλο των Ρώσων στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ», αναφέρει ο Ντεριπάσκα στην ανάρτησή του, προσθέτοντας ότι «είναι βολικό να ταΐζει κανείς το εκλογικό του σώμα (που μεγάλωσε με ταινίες του Χόλιγουντ για τους φρικτούς Ρώσους) με κάθε είδους βλακείες για άλλα 10 χρόνια».

Στα δύο σπίτια τα οποία, σύμφωνα με τον Ντεριπάσκα, ανήκουν σε συγγενείς του, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη έφοδος από πράκτορες του FBI. Δύο πηγές προσκείμενες στην έρευνα δήλωσαν στο Reuters ότι το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μανχάταν ηγείται της έρευνας.

Ο Ντεριπάσκα αναφέρει στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι κανείς δεν ζει στα ακίνητα αυτά.

«Πρέπει να ρωτήσω: πόσα από τα χρήματα του Πούτιν βρέθηκαν χθες σε αυτά τα εγκαταλελειμμένα σπίτια;» γράφει, διερωτώμενος παράλληλα με ύφος σαρκαστικό αν οι ερευνητές είχαν ανακαλύψει μούχλα από μαρμελάδα ή βότκα στα ντουλάπια.

Κλείσιμο
Ο Ντεριπάσκα είναι ο ιδρυτής του ρωσικού κολοσσού αλουμινίου Rusal, στον οποίο εξακολουθεί να κατέχει μερίδιο μέσω των μετοχών του στη μητρική εταιρεία En+ Group. Ο Ντεριπάσκα είχε παραιτηθεί το 2018 από τον έλεγχο και των δύο εταιρειών στο πλαίσιο συμφωνίας του με την Ουάσιγκτον η οποία αφαίρεσε τις εταιρείες αυτές από τη μαύρη λίστα, αλλά διατήρησε τον ίδιο σε αυτήν.

Οι μετοχές της Rusal που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, σημείωσαν σήμερα πτώση 3%.

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις επιδρομές του FBI, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει τι προκάλεσε τις έρευνες, αλλά είναι έτοιμο να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Ρώσων πολιτών εάν θίγονται.

Ειδήσεις σήμερα:

Squid Game: Ο σκηνοθέτης της σειράς απαντάει στις θεωρίες των θαυμαστών γύρω από την πλοκή

Με κλειστά χαρτιά ως το παρά 1' ο Παπανδρέου - Θα νικήσω για να υπάρξει αντιπολίτευση στη χώρα, λέει ο Λοβέρδος

«Γιατί τόσο μίσος για το παιδί μου;» είπε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης