Πρώτη επίσκεψη αντιπροσωπείας των Ταλιμπάν στην Άγκυρα - Συναντήθηκαν με Τσαβούσογλου

Πρώτη επίσκεψη αντιπροσωπείας των Ταλιμπάν στην Άγκυρα - Συναντήθηκαν με Τσαβούσογλου

Στο τραπέζι ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, σχετικά με τη βελτίωση των σχέσεων, τη μετανάστευση και τις αεροπορικές μεταφορές - Άγνωστο αν υπάρξει συνάντηση και με Ερντογάν

cavusoglu_taliban
Στην Άγκυρα βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης, αντιπροσωπεία της κυβέρνησης των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, για συνομιλίες. Επικεφαλής της αφγανικής αντιπροσωπείας είναι ο υπουργός Εξωτερικών Εμιρχάν Μουτάκι, που αναμένεται να θέσει ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, σχετικά με τη βελτίωση των σχέσεων, το εμπόριο, την ανθρωπιστική βοήθεια, τη μετανάστευση και τις αεροπορικές μεταφορές.

Ο Μουτάκι και η συνοδεία του, αναχώρησαν από το κτίριο των VIP του Διεθνούς Αεροδρομίου Εσένμπογκα, μ’ όχημα που τους περίμενε. Ο Ταλιμπάν υπ. Εξωτερικών του Αφγανιστάν, χαιρέτησε από απόσταση δημοσιογράφους που ήταν στο σημείο, χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

Ο Αφγανός αξιωματούχος και η αντιπροσωπεία του, συναντήθηκαν με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν θα γίνει δεκτός και από τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.



Στην πρόσφατη ομιλία του, στην έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών της G20, ο Τούρκος πρόεδρος είχε ζητήσει να υπάρξει αναγνώριση της νέας πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί στο Αφγανιστάν, διατηρώντας ανοιχτούς διαύλους διαλόγου με το καθεστώς των Ταλιμπάν.
Κλείσιμο
Νωρίτερα σήμερα, τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν την άφιξη της αφγανικής αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο Εσένμπογκα της Άγκυρας.



Η αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν, έφτασε στην Άγκυρα, μ’ αεροπλάνο από τη Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ. Σε συνάντηση με δυτικούς διπλωμάτες στη Ντόχα την περασμένη Τρίτη, ο Μουτακί, είπε ότι «η αποδυνάμωση της αφγανικής κυβέρνησης δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, επειδή οι αρνητικές επιπτώσεις αυτής της κατάστασης θα επηρεάσουν άμεσα την ασφάλεια και την οικονομία και τη μετανάστευση σε όλο τον κόσμο».

Ειδήσεις σήμερα:

Ιατροδικαστική εξέταση και για τα αδέρφια της 8χρονης που έπεσε θύμα βιασμού στη Ρόδο

46 νεκροί και 41 τραυματίες από φωτιά σε κτίριο στη νότια Ταϊβάν

Σε ελεύθερη πτώση η τουρκική λίρα - Ο Ερντογάν απέλυσε τρία μέλη της επιτροπής νομισματικής πολιτικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης