Προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος ενόψει Χριστουγέννων: «Οι πολίτες δεν θα μπορούν να αγοράσουν ορισμένα αγαθά»

Προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος ενόψει Χριστουγέννων: «Οι πολίτες δεν θα μπορούν να αγοράσουν ορισμένα αγαθά»

Αυξημένες οι τιμές σε κρέας και αυγά - Ακόμα και άδεια ράφια ενδέχεται να βρουν οι Αμερικανοί ενόψει γιορτών

super-art
«Οι Αμερικανοί ενδέχεται να μην μπορούν να αγοράσουν ορισμένα προιόντα», όπως προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος ενόψει Χριστουγέννων.

Δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη για τις ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα και καλεί τους πολίτες να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αυξημένες τιμές σε διάφορα αγαθά, ακόμη και άδεια ράφια σε σούπερ μάρκετ.

Κι όλα αυτά την ώρα που η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό ζήτημα τόσο για τους Δημοκρατικούς όσο και για τους Ρεπουμπλικάνους, όπως έδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Ενόψει Χριστουγέννων, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο Reuters ότι «θα υπάρξουν αγαθά που οι πολίτες δεν θα μπορούν να τα προμηθευτούν».

«Ταυτόχρονα, πολλά από αυτά τα προϊόντα,ελπίζουμε ότι μπορούν να αντικατασταθούν από άλλα αγαθά... Δεν νομίζω ότι υπάρχει πραγματικός λόγος πανικού, αλλά όλοι νιώθουμε την απογοήτευση», πρόσθεσε ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.

Την ίδια ώρα, το Bloomberg επισημαίνει ότι, στις ΗΠΑ οι τιμές πήραν φόρα και η κυβέρνηση ανησυχεί για τις πληθωριστικές τάσεις.

Οι τιμές σε κρέας και αυγά, προιόντα με μεγάλη κατανάλωση στις ΗΠΑ, έχουν αυξηθεί επηρεάζοντας τον κουμπαρά των Αμερικανών, όπως αναφέρουν αμερικανικά δημοσιεύματα.

«Ο δείκτης καταναλωτή σκαρφάλωσε τον Σεπτέμβρη στο 5,4% ενώ τον Αύγουστο ήταν ήδη στο 5,3%. Ο Λευκός Οίκος αντιμετωπίζει έναν πληθωρισμό που δεν τον περίμενε, Αν και η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον περίμενε οι τιμές του Αυγούστου να ξεφουσκώσουν κάπως αισθητά, αυτό δεν συνέβη», όπως γράφει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιατροδικαστική εξέταση και για τα αδέρφια της 8χρονης που έπεσε θύμα βιασμού στη Ρόδο

46 νεκροί και 41 τραυματίες από φωτιά σε κτίριο στη νότια Ταϊβάν

Σε ελεύθερη πτώση η τουρκική λίρα - Ο Ερντογάν απέλυσε τρία μέλη της επιτροπής νομισματικής πολιτικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης