Μέρκελ: Αντιδράσεις για το αντισυμβατικό άγαλμα της καγκελαρίου

Μέρκελ: Αντιδράσεις για το αντισυμβατικό άγαλμα της καγκελαρίου

Το έργο του  καλλιτέχνη Βίλχελμ Κοχ για τη Μέρκελ στη Βαυαρία δεν άρεσε καθόλου στους Γερμανούς!

merkel_statue_art
Να τιμήσουν την Άνγκελα Μέρκελ με την ανέγερση ενός επιχρυσωμένου αγάλματος σε κανονικές διαστάσεις, θέλησαν οι Βαυαροί, με αφορμή την αποχώρησή της από την Καγκελαρία έπειτα από 16 χρόνια.

Το άγαλμα, που έχει ύψος 2,7 μέτρων και βάρους 1,5 τόνου, αναπτύχθηκε σε τρισδιάστατο εκτυπωτή από τον καλλιτέχνη Βίλχελμ Κοχ και η δημιουργία του στηρίχθηκε στο πνεύμα των αγαλμάτων παλιών ηγετών, οι οποίοι βρίσκονταν πάνω στα άλογά τους.



Ο Κοχ τόνισε πως έφτιαξε το άγαλμα χωρίς να λάβει χρήματα, ωστόσο το έργο του έχει συγκεντρώσει σχόλια, κυρίως στα social media, με τους χρήστες να στέκονται μεν στα σταυρωμένα χέρια της Μέρκελ, που αποτελεί σήμα-κατατεθέν της, αλλά και στο αυστηρό της βλέμμα. Πολλοί, μάλιστα, είπαν πως με το έργο αυτό, ο καλλιτέχνης... ειρωνεύεται την εμβληματική Γερμανίδα πολιτικό.

Επιπλέον, επισημαίνεται πως τόσο το χαλινάρι όσο και η σέλα λείπουν. «Προφανώς η Μέρκελ δεν το χρειάζεται, καθώς μπορεί να ελέγχει και χωρίς αυτά το άλογο» αναφέρουν χρήστες.

Κλείσιμο


«Ο δημιουργός του έργου γνωρίζει πολύ καλά ότι η Καγκελάριος προτιμά να περπατά και πιθανότατα δεν μπορεί να καβαλήσει άλογο» αναφέρει, στο μεταξύ, με ειρωνική διάθεση η ιστοσελίδα BR24.

«Ο καλλιτέχνης δεν ενδιαφέρεται για την ιστορική αλήθεια. Αυτό που είναι σημαντικό για αυτόν είναι ότι το πρώτο και πιθανώς το μοναδικό άγαλμα της καγκελαρίου πάνω σε άλογο δεν βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, αλλά στο γρασίδι στο χωριό Έτσντορφ, ενώ η δημιουργία του δεν βασίστηκε σε δουλειά υψηλότερου επιπέδου, αλλά ήταν προϊον της δέσμευσης πολλών εθελοντών» γράφει, αφήνοντας αιχμές, η Sueddeutsche Zeitung.

Ανάλογες ήταν οι αντιδράσεις και στην Ελλάδα με το άγαλμα που παρουσιάστηκε πρόσφατα προς τιμήν της Μαρίας Κάλλας

Ειδήσεις σήμερα:

Συζυγοκτονία Βάιας Γκανιά: Αναβιώνει στο Εφετείο η υπόθεση - Οι 60 μαχαιριές, το άγριο ξύλο, ο εφιάλτης δίχως τέλος

Ανεμβολίαστη η Βόρεια Ελλάδα: Δεν κλείνουν ραντεβού - Τα ποσοστά κάλυψης ανά περιφέρεια

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: To 24ωρo του στη φυλακή - Δεν βγαίνει από το κελί και γράφει μανιωδώς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης