Αναβλήθηκε η δίκη του ψευδομουφτή Κομοτηνής - Για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη μίλησε ο Τσαβούσογλου

Αναβλήθηκε η δίκη του ψευδομουφτή Κομοτηνής - Για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη μίλησε ο Τσαβούσογλου

Ο Ιμπραήμ Σερίφ κατηγορείται για συμμετοχή σε θρησκευτική τελετή μαζικής περιτομής σε παιδιά, στον οικισμό Αλάν Κογιού της Κομοτηνής, το 2016 - Οι τίτλοι των τουρκικών ΜΜΕ για το θέμα

serif
Για τον Δεκέμβριο, απουσία μαρτύρων, αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης κατά του ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο οποίος κατηγορείται για αντιποίηση αρχής. Η διαδικασία έλαβε μέρος την Πέμπτη στο Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο Σερίφ κατηγορείται για τη συμμετοχή του σε θρησκευτική τελετή μαζικής περιτομής σε παιδιά, στον οικισμό Αλάν Κογιού της Κομοτηνής, το 2016. Βρίσκοντας την ευκαιρία να καταγγείλει -για μία ακόμη φορά- τις ελληνικές Αρχές για εκφοβισμό, δημοσιοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter την κλήση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης σχολιάζοντας: «Κληθήκαμε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στις 7 Οκτωβρίου καθώς η συμμετοχή μας σε ένα μαζικό μεβλίτ που διοργάνωσαν οι αδερφοί μας από το Αλάν Κουγιού πριν από πέντε χρόνια κρίθηκε ως αντιποίηση αρχής. Ο Αλλάχ να είναι βοηθός μας».


Στο πλευρό του Ιμπραήμ Σερίφ έσπευσε να βρεθεί η Άγκυρα, με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ζήτησε από την Ελλάδα τα εξής: «να δώσει τέλος στις παρεμβατικές εφαρμογές και τις καταπιεστικές πολιτικές κατά των μουφτήδων που έχουν εκλέξει οι ''Τούρκοι'' της Δυτικής Θράκης», αποκαλώντας «τουρκική» τη μειονότητα στη Θράκη.

Ανακοίνωση συμπαράστασης έκανε επίσης η λεγόμενη οργάνωση «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ''Τούρκων'' Δυτικής Θράκης» χαρακτηρίζοντας την ποινική δίωξη του ψευδομουφτή ως «μέσο εκφοβισμού της μειονότητας».

Κλείσιμο
Οι νέες δικαστικές περιπέτειες του ψευδομουφτή Κομοτηνής, προβάλλονται με χαρακτηριστικούς τίτλους στα τουρκικά ΜΜΕ.

«Η Ελλάδα εντείνει τις πιέσεις της στη μουσουλμανική ''τουρκική'' μειονότητα στη Δυτική Θράκη», γράφει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, που παρουσιάζει το ιστορικό της υπόθεσης, φιλοξενώντας δηλώσεις του Σερίφ, ο οποίος σχολίασε πως «υπάρχουν μουφτήδες που διορίζονται και εκλέγονται στην περιοχή μας. Οι διορισμένοι μουφτήδες εκλέγονται από το ελληνικό κράτος και οι εκλεγμένοι μουφτήδες εκλέγονται από τους μουσουλμάνους «Τούρκους» στη Δυτική Θράκη». Παράλληλα, κατηγορεί τις Αρχές πως «σέρνεται» στα δικαστήρια με την συγκεκριμένη κατηγορία, από το 2017 έως σήμερα.

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 2.324 τα νέα κρούσματα - 334 οι διασωληνωμένοι, 22 θάνατοι

Πώς εξηγείται το φαινόμενο με τους ιστούς αραχνών που «σκέπασαν» το Αιτωλικό

Αφγανιστάν: «Βλέπουν» ISIS-Κ πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας στο τζαμί με τους δεκάδες νεκρούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης