Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Τέξας - Τέσσερις τραυματίες, συνελήφθη ο 18χρονος δράστης

Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Τέξας - Τέσσερις τραυματίες, συνελήφθη ο 18χρονος δράστης

Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Σε κρίσιμη κατάσταση 15χρονος - Ο 18χρονος δράστης κρατείται  - Αποκλείστηκε, νωρίτερα, η περιοχή γύρω από το σχολείο

texas1
Περιστατικό με πυροβολισμούς καταγράφηκε, σε Λύκειο στην περιοχή του Ντάλας, με τις πρώτες αναφορές των διεθνών ΜΜΕ να κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες. Συνελήφθη και κρατείται ο 18χρονος δράστης, σε βάρος του οποίου επιρρίπτονται κατηγορίες για επίθεση με όπλο. 

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, τέσσερις είναι τραυματίες από τους πυροβολισμούς, που σημειώθηκαν το πρωί (τοπική ώρα), στο σχολείο. Ανάμεσα στους τρεις τραυματίες, που νοσηλεύονται, ένας 15χρονος που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Τραυματίστηκε και γυναίκα που κυοφορεί, η κατάστασή της όμως είναι καλή.

Εκτιμάται ότι δύο από τους τραυματίες είναι μαθητές.

Ο δράστης, που ταυτοποιήθηκε λίγο μετά τους πυροβολισμούς, συνελήφθη ύστερα από αναζήτηση ωρών από την αστυνομία. Πρόκειται για τον 18χρονο Τίμοθι Τζορτζ Σίμπκινς που οδηγούσε ασημί αυτοκίνητο. Η αστυνομία έκανε λόγο για τυχαία πράξη βίας που δεν συνδέεται με την τρομοκρατία. 
Κλείσιμο

Μιλώντας, μετά την επίθεση, στο ABC, καθηγητής είπε ότι άκουσε πυροβολισμό μέσα από τη σχολική αίθουσα, ενώ τη στιγμή εκείνη μαζί με τους μαθητές μπλόκαραν την πόρτα βάζοντας θρανία. 

Ενημέρωση της αστυνομίας ανέφερε νωρίτερα ότι ένοπλος βρίσκόταν στο Λύκειο.

Στη συνέχεια, οι Αρχές διαβεβαίωσαν ότι το σημείο είναι ασφαλές και πως δεν υπάρχει απειλή. 

Νωρίτερα, μαθητές και καθηγητές κλειδώθηκαν στις αίθουσες του Λυκείου μέχρι να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συνέβαινε. Στην πορεία, απομακρύνθηκαν, με ασφάλεια, με λεωφορεία. 

«Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί» και η αστυνομία «αναζητά τον ύποπτο», δήλωσε νωρίτερα στο NBC ο δήμαρχος της πόλης Τζιμ Ρος. 

 




Σε βίντεο που ανέβασε ένας από τους γονείς μαθήτριας στα κοινωνικά δίκτυα ακούγονται πυροβολισμοί μέσα από το σχολείο. Το βίντεο φέρεται να εστάλη μέσα από αίθουσα όταν σημειώθηκαν πυροβολισμοί.

Η περιοχή είχε αποκλειστεί, αμέσως μετά το συμβάν.

Υπενθυμίζεται ότι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε Γυμνάσιο στο Χιούστον του Τέξας, ενώ πρώην μαθητής συνελήφθη με την κατηγορία ότι άνοιξε πυρ σε σχολείο εναντίων παιδιών τραυματίζοντας έναν υπάλληλο του «YES Prep Southwest Secondary».

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Χιούστον, Τρόι Φίννερ, δήλωσε ότι ο ύποπτος ήταν ένας 25χρονος πρώην μαθητής του γυμνασίου, ο οποίος μπήκε στο σχολείο πυροβολώντας από τα παράθυρα εισόδου. Κατά την είσοδό του πυροβόλησε και τραυμάτισε στην πλάτη έναν υπάλληλο του σχολείου.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: «Έκαψαν» την Έφη οι καταθέσεις των μαρτύρων - Όσα έγιναν εχθές στη δίκη

H Adele προαναγγέλλει την κυκλοφορία νέου τραγουδιού - Βίντεο

Τσάρλι Σιν: Δεν θα χρειάζεται πλέον να πληρώνει διατροφή στην πρώην σύζυγό του Ντενίζ Ρίτσαρντς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης