Μπροστά το Δημοκρατικό Κόμμα στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία

Μπροστά το Δημοκρατικό Κόμμα στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία

«Η νίκη αυτή ενισχύει την Ιταλία και την κυβέρνηση Ντράγκι», δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος Ενρίκο Λέτα - Αυτοκριτική από τον Σαλβίνι

italia
Ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Ενρίκο Λέτα, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των ιταλικών δημοτικών εκλογών. «Η νίκη αυτή ενισχύει την Ιταλία και την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι. Συντονιστήκαμε και πάλι στο μήκος κύματος της χώρας μας», δήλωσε.

«Η δεξιά επέλεξε λανθασμένη στρατηγική για την προεκλογική εκστρατεία της. Κέρδιζε μόνον όταν ο Μπερλουσκόνι μπορούσε να ενώσει τις διάφορες, ετερόκλητες συντηρητικές δυνάμεις της», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των «Δημοκρατικών», «η σημερινή ψήφος αποδεικνύει ότι η προοδευτική παράταξη κερδίζει μόνον όταν διευρύνει τις συμμαχίες της».

Από την αντίπαλη παράταξη, ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι υπογράμμισε: «Είναι γεγονός ότι αργήσαμε να διαλέξουμε τους υποψήφιους δημάρχους, και ότι οι πολίτες δεν είχαν τον απαραίτητο χρόνο για να τους γνωρίσουν. Όταν κανείς χάνει, πρέπει να κάνει αυτοκριτική. Θεωρώ ότι ως κεντροδεξιά, καταφέρνουμε να κερδίσουμε μόνον όταν ενώνουμε πραγματικά τις δυνάμεις μας».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι της κεντροαριστεράς κερδίζουν από τον πρώτο γύρο στο Μιλάνο, στη Νάπολη και στη Μπολόνια. Στις δυο τελευταίες πόλεις, σε συνεργασία με τα Πέντε Αστέρια.

Στο Τορίνο προηγείται ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς και στην Τεργέστη της κεντροδεξιάς, αλλά και στις δυο αυτές πόλεις θα πραγματοποιηθεί δεύτερος γύρος.

Στην Ρώμη, τέλος, η έως τώρα καταμέτρηση επιβεβαιώνει ότι σε δεκαπέντε ημέρες θα αναμετρηθούν ο κεντροδεξιός Ενρίκο Μικέτι (κερδίζει ποσοστό 30,6%) και ο κεντροαριστερός Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, ο οποίος εξασφαλίζει το 26,9% των ψήφων.

Κλείσιμο
Όλοι οι σχολιαστές αναφέρουν ότι η συμμετοχή ήταν χαμηλή και δεν ξεπέρασε το 54,6%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν για Pandora Papers: H Eπιτροπή μάχεται έντονα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Γέμισε η ΜΕΘ στο «Παπαγεωργίου» - Διακομιδή δασωληνωμένων σε άλλα νοσοκομεία

Ανακοινώσεις την Τετάρτη από τον Πλεύρη για τους εμβολιασμένους - Έρχεται «πλαίσιο κανονικότητας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης