Λευκός Οίκος: Θα ξεκινούσε πόλεμος με τους Ταλιμπάν εάν δεν τηρούσαμε την προθεσμία

Λευκός Οίκος: Θα ξεκινούσε πόλεμος με τους Ταλιμπάν εάν δεν τηρούσαμε την προθεσμία

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου περιέγραψε τι θα συνέβαινε εάν οι ΗΠΑ άφηναν πίσω αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν, μετά την προθεσμία της 31ης Αυγούστου

psakiart
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα βρίσκονταν σε πόλεμο με τους Ταλιμπάν, εάν η Ουάσινγκτον διατηρούσε 2.500 Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν.

Η Ψάκι έκανε το παραπάνω σχόλιο επιδιώκοντας να αποσαφηνίσει μια εμφανή διαφοροποίηση μεταξύ της επιμονής του προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι δεν υπήρξε χάσμα μεταξύ των στρατιωτικών συμβούλων του σχετικά με την απόσυρση και μιας δήλωσης ενός στρατηγού ότι ο αμερικανικός στρατός ήθελε να αφήσει μια ομάδα στρατευμάτων σε αυτήν τη χώρα.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου επισήμανε πως εάν οι ΗΠΑ άφηναν πίσω αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν μετά την προθεσμία της 31ης Αυγούστου του Μπάιντεν, «θα βρισκόμασταν σε πόλεμο με τους Ταλιμπάν».

ΗΠΑ: Θα καταστήσουμε υπόλογους τους Ταλιμπάν που θα επαναφέρουν ακρωτηριασμούς και εκτελέσεις

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις δήλωσε, πριν από λίγες ημέρτες, ότι η Ουάσινγκτον καταδικάζει σθεναρά τις δηλώσεις που έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αξιωματούχος των Ταλιμπάν, ο οποίος είπε πως η οργάνωση θα επαναφέρει το μέτρο των ακρωτηριασμών και των εκτελέσεων ως τιμωρία στο Αφγανιστάν.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων και σχετικά με τις δηλώσεις του ηγέτη των Ταλιμπάν Μουλά Νοορουντίν Τουραμπί στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, ο Πράις είπε ότι οι τιμωρίες αυτές «θα συνιστούσαν ξεκάθαρα κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Παραμένουμε ακλόνητοι με τη διεθνή κοινότητα να καταστήσουμε υπόλογους τους δράστες αυτών, οποιωνδήποτε τέτοιων κακοποιήσεων», υπογράμμισε ο Πράις.

Η Ουάσινγκτον έχει επισημάνει πως οποιαδήποτε πιθανή αναγνώριση μιας νέας κυβέρνησης υπό την ηγεσία των Ταλιμπάν, στην Καμπούλ, η οποία αντικατέστησε την κυβέρνηση που είχε τη στήριξη της Δύσης, που κατέρρευσε τον περασμένο μήνα, θα εξαρτηθεί από τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

Αποσωληνώθηκε ο Βασίλης Λεβέντης - Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάστασή του

Pfizer: Στον FDA τα δεδομένα για τη δοκιμή του εμβολίου σε παιδιά 5-12 ετών

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία από την 1η Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης