Γκάμπι Πετίτο: Διάσημος κυνηγός επικηρυγμένων ψάχνει τον αρραβωνιαστικό της δολοφονημένης 22χρονης

Γκάμπι Πετίτο: Διάσημος κυνηγός επικηρυγμένων ψάχνει τον αρραβωνιαστικό της δολοφονημένης 22χρονης

Πρόκειται για τον 68χρονο Ντουέιν Τσάπμαν, γνωστό και ως «Ντογκ» - Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το FBI για τον αρραβωνιαστικό, Μπράιαν Λόντρι

lodri1
Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει δημιουργήσει η υπόθεση δολοφονίας της Γκάμπι Πετίτο, ενώ συνεχίζεται το θρίλερ για την αναζήτηση του αρραβωνιαστικού της. Ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί από το FBI για τον 23χρονο, και την ίδια στιγμή το σοβαρό επεισόδιο δαφωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι, που είχε καταγραφεί τον Αύγουστο, πυροδοτεί σειρά ερωτημάτων.

Αυτήν την στιγμή, για  τον εντοπισμό του 23χρονου έχει επιστρατευτεί και ένας διάσημος «κυνηγός επικηρυγμένων». Ο 68χρονος Ντουέιν Τσάπμαν, γνωστός και ως «Ντογκ» («Σκυλί»), έχει αναλάβει να βρει τον Μπράιαν Λόντρι.



Κλείσιμο
Ο 68χρονος «κυνηγός επικηρυγμένων», σύμφωνα με το FOX News, είναι τόσο επικίνδυνος που του απαγορεύτηκε η κατοχή όπλων και γι’ αυτό χρησιμοποιεί τέιζερ για να συλλαμβάνει όσους καταδιώκει. Μάλιστα, ο «Ντογκ» το απόγευμα του Σαββάτου επισκέφθηκε το σπίτι του 23χρονου στη Φλόριντα και τους ενημέρωσε ότι τον αναζητά.

Dog the Bounty Hunter bangs on Brian Laundrie's door


«Είχαμε πολλά αιτήματα. Αυτό κάνω για να ζήσω, εδώ και 45 χρόνια» είπε ο Τσάπμαν, ο οποίος είναι πατέρας 13 παιδιών και έχασε μια κόρη στην ίδια ηλικία με την Γκάμπι Πετίτο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 2006. «Ξέρω πώς αισθάνονται τα θύματα», πρόσθεσε.

Η Γκάμπι μαζί με τον φίλο της Μπράιαν Λόντρι ξεκίνησαν για να ζήσουν μια περιπέτεια με το βανάκι τους διασχίζοντας τις ΗΠΑ. Ο Λόντρι επέστρεψε σπίτι του μόνος του δέκα ημέρες προτού η οικογένεια της Πετίτο δηλώσει την εξαφάνισή της.

Στις πολλές φωτογραφίες από το ταξίδι του που ανήρτησε το ζευγάρι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονταν χαμογελαστοί με φόντο εντυπωσιακά τοπία των δυτικών ΗΠΑ. 

Οι εξαφανίσεις των νέων, λευκών γυναικών, κυρίως όσων είναι «σχετικά πλούσιες» και οι οποίες «αντιστοιχούν στα κριτήρια ομορφιάς», καλύπτονται περισσότερο από τα μέσα ενημέρωσης σε σχέση με αυτές ατόμων που προέρχονται από μειονότητες, σύμφωνα με τον δικηγόρο και εγκληματολόγο Ζακ Σόμερς, ο οποίος πραγματοποιεί μελέτη για «το σύνδρομο της λευκής αγνοούμενης γυναίκας».

Το 50% των άρθρων που έχει μελετήσει αφορούν την εξαφάνιση μιας λευκής γυναίκας, οι οποίες αποτελούν μόνο το 30% των εξαφανίσεων, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Μπορούσε η Αστυνομία να σώσει την Γκάμπι Πετίτο; - Έρευνα για «αδράνεια» των Αρχών σε βίαιο επεισόδιο με τον σύντροφό της

Έρευνα έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Γιούτα στο Fox News, για τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία χειρίστηκε μια υπόθεση διαπληκτισμού ανάμεσα στην Γκάμπι Πετίτο και τον σύντροφό της, Μπράιαν Λόντρι.

«Όσο προχωρούν οι έρευνες για την Πετίτο, η είδηση ότι τηλεφώνημα στις αρχές, στις 12 Αυγούστου, για πιθανή βίαια διαμάχη ανάμεσα στην 22χρονη και τον Λόντρι, έχει οδηγήσει στη διατύπωση σειράς ερωτημάτων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου της Γιούτα.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας ασκήθηκε κριτική στους αστυνομικούς για τη διαχείριση του επεισοδίου ανάμεσα στο ζευγάρι.

«Αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να παρέμβουμε στο έργο της αστυνομίας, όμως θα καταρτίσουμε επίσημη έρευνα και θα κινηθούμε ανάλογα», τονίζεται, επίσης, στην ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Με αυτόν τον τρόπο, επισημαίνεται από τις αρχές, χαράσσεται μια νέα πολιτική όσον αφορά στον χειρισμό υποθέσων διαπληκτισμού ανάμεσα σε ζευγάρια.

Gabby Petito: Timeline of fateful cross-country trip


Το ζευγάρι ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Νέα Υόρκη, στην ανατολική ακτή, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από αξιοθέατα της χώρας και των ιδίων που χαμογελούσαν δίπλα στο διαμορφωμένο βαν τους. Σε ένα βίντεο που είχαν αναρτήσει στο YouTube, το ερωτευμένο ζευγάρι παρουσιάζεται να φιλιέται στο ηλιοβασίλεμα και να κάνει βόλτα στην παραλία.

Οι γονείς της Γκάμπι Πετίτο επικοινώνησαν τελευταία φορά μαζί της όταν το ζευγάρι βρισκόταν στην περιοχή του εθνικού πάρκου Γκραντ Τέτον.

Ο 23χρονος αρραβωνιαστικός της έχει εξαφανιστεί και αναζητείται από την αστυνομία, η οποία τη Δευτέρα πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι των γονιών του, όπου ζούσε το ζευγάρι. Ο Λόντρι είχε επιστρέψει μόνος του στο σπίτι αυτό στο Νορθ Πορτ, στην Φλόριντα, με το βαν της συντρόφου του, δέκα ημέρες πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου που η οικογένειά της δήλωσε την εξαφάνισή της.

Αυτός αρνήθηκε να μιλήσει στους ερευνητές, προτού εξαφανιστεί και το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η αστυνομία για τον εντοπισμό του συνεχίζει τώρα να προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου στις ΗΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν: Στέλνει €94 εκατ. σε 20 κράτη-μέλη για την αγορά τεστ - Ανάμεσά τους Ελλάδα και Κύπρος

Συνελήφθη ο δράστης της ληστείας στην οδό Μητροπόλεως - Τον έπιασαν με καλάσνικοφ

Για πρώτη φορά δύο διεμφυλικοί υποψήφιοι μπαίνουν στη Μπούντεσταγκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης