Τουρκία: Δεύτερη παρτίδα ρωσικών S-400 σκοπεύει να αγοράσει ο Ερντογάν

Τουρκία: Δεύτερη παρτίδα ρωσικών S-400 σκοπεύει να αγοράσει ο Ερντογάν

 Η Ουάσινγκτον έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι μια δεύτερη παρτίδα των S-400 θα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει νέες αμερικανικές κυρώσεις

erdogan5453634
O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του συνεχίζει να σκοπεύει να αγοράσει μια δεύτερη παρτίδα αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων από τη Ρωσία, μια κίνηση που πυροδότησε τις αμερικανικές κυρώσεις και έκανε βαθύτερη τη ρήξη με την Ουάσινγκτον.

Σε συνέντευξη που προβλήθηκε στην εκπομπή Face the Nation με τη Μάργκαρετ Μπρέναν στο αμερικανικό δίκτυο CBS, ο Ερντογάν δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στο ποια αμυντικά συστήματα η Άγκυρα, σύμμαχος του ΝΑΤΟ, θα αγοράσει. Η Ουάσινγκτον έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι μια δεύτερη παρτίδα των S-400 θα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει νέες αμερικανικές κυρώσεις.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι ο Μπάιντεν -ο οποίος έχει πει επανειλημμένα πως η προώθηση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σε όλο τον κόσμο είναι το κέντρο της εξωτερικής του πολιτικής- ουδέποτε στις συναντήσεις τους έγειρε ζητήματα με το ιστορικό της Τουρκίας στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανικές εκλογές: Όλα τα σενάρια για την επόμενη μέρα μετά την εποχή Μέρκελ

Φάκελος Ελπιδοφόρος - Όλο το εκκλησιαστικό και πολιτικό παρασκήνιο

Πληρωμές αναδρομικών: Περιορισμένος ο αριθμός των τελικών δικαιούχων και των ποσών που θα λάβουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης