Τελεσίγραφο Αμπάς στο Ισραήλ: Έχετε έναν χρόνο για αποσυρθείτε από τα παλαιστινιακά εδάφη

Τελεσίγραφο Αμπάς στο Ισραήλ: Έχετε έναν χρόνο για αποσυρθείτε από τα παλαιστινιακά εδάφη

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ  είπε ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα αναγνωρίζει πλέον το εβραϊκό κράτος στα σύνορα του 1967

ampas_252863_128029
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς έδωσε σήμερα στο Ισραήλ προθεσμία «ενός έτους» προκειμένου να «αποσυρθεί από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη», απειλώντας, στην αντίθετη περίπτωση, ότι δεν θα αναγνωρίζει πλέον το εβραϊκό κράτος στα σύνορα του 1967.

Στην ομιλία του, που εκφώνησε μέσω βιντεοσύνδεσης, ενώπιον της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Παλαιστίνιος ηγέτης κάλεσε εκ νέου τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες να «συγκαλέσει μια διεθνή σύνοδο για την ειρήνη».

Ωστόσο, συνόδευσε αυτό το αίτημα με μιας μορφής τελεσίγραφο: Το Ισραήλ «έχει έναν χρόνο προκειμένου να αποσυρθεί από τα παλαιστινιακά εδάφη που κατέλαβε το 1967, περιλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ».

«Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου στην οριοθέτηση των συνόρων και να επιλύσουμε όλα τα ζητήματα που συνδέονται με το τελικό καθεστώς» των δύο μελλοντικών κρατών, του ισραηλινού και του παλαιστινιακού, τόνισε.

«Εάν αυτό δεν επιτευχθεί, για ποιο λόγο να διατηρηθεί η αναγνώριση του Ισραήλ στη βάση των συνόρων του 1967;», είπε ο Αμπάς.

Επιπλέον, ανέφερε πως η Παλαιστινιακή Αρχή θα προσφύγει σε έναν χρόνο στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την «νομιμότητα της κατοχής των εδαφών του παλαιστινιακού κράτους».

Κλείσιμο
«Δείχνει μία ακόμη φορά ότι δεν αντιπροσωπεύει πλέον τίποτα», αντέδρασε από την πλευρά του ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν. «Αυτοί που στηρίζουν πραγματικά την ειρήνη και τις διαπραγματεύσεις δεν κραδαίνουν παραληρηματικές απειλές και τελεσίγραφα από το βήμα του ΟΗΕ», τόνισε.


Ειδήσεις σήμερα:

Παντρεύεται ο Άκης Πετρετζίκης - «Ήδη έχουν στείλει προσκλητήρια»

Μαρίνα Πατούλη - Μόνικα Μπελούτσι: Συναντήθηκαν στο μουσείο της Ακρόπολης

Έγκλημα στη Ρόδο: Προκλητικές δηλώσεις από τον θείο του δολοφόνου - «Παγωμάρα» στο στούντιο του ΑΝΤ1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης