Ανεβάζει ξανά τους τόνους ο Ερντογάν: «Δεν ξεκινήσαμε καλά με τον Μπάιντεν - Δεν κάνουμε πίσω για τους S-400»

Ανεβάζει ξανά τους τόνους ο Ερντογάν: «Δεν ξεκινήσαμε καλά με τον Μπάιντεν - Δεν κάνουμε πίσω για τους S-400»

Έχω συνεργαστεί καλά με Μπους, Ομπάμα και Τραμπ, αλλά με τον Μπάιντεν δεν έχουμε ξεκινήσει καλά, είπε ο Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη - Αιχμές στις ΗΠΑ και για τα όπλα που άφησαν στους Ταλιμπάν, φεύγοντας από το Αφγανιστάν

biden--erdogan
Νέες αιχμές στη νυν κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και, προσωπικά, στον Τζο Μπάιντεν, άφησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, ο Ερντογάν ανέφερε πως συνεργάστηκε πολύ καλά με προηγούμενους προέδρους των ΗΠΑ, ωστόσο η σχέση του με τον Μπάιντεν «δεν ξεκίνησε καλά».

«Αυτό που επιθυμώ για δυο κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η Τουρκία και οι ΗΠΑ, είναι να έχουν φιλικές σχέσεις και να μην είναι αντίπαλοι. Ωστόσο, η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι πολύ καλή. Με βάση τη δουλειά 19 χρόνων σαν πρωθυπουργός και πρόεδρος της Τουρκίας, μπορώ να πω πως τώρα, δυστυχώς, δεν περνάμε τις καλύτερες δυνατές στιγμές στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ» ανέφερε ο Ερντογάν.

Και συνέχισε: «Συνεργαστήκαμε καλά με τον Τζορτζ Μπους Jr, τον Μπαράκ Ομπάμα, τον Ντόναλντ Τραμπ. Δεν μπορώ να πω πως ξεκινήσαμε καλά με τον Μπάιντεν».

Ακόμη, ο Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως προσφέρει όπλα σε τρομοκράτες στη Συρία και επιτέθηκε στην Ουάσινγκτον για τον μεγάλο αριθμό όπλων που άφησε ο αμερικανικός στρατός, εγκαταλείποντας το Αφγανιστάν. «Οι ΗΠΑ πρέπει να πληρώσουν το τίμημα γι' αυτό» ανέφερε.

Τέλος, πρόσθεσε πως η Άγκυρα δεν θα κάνει πίσω στο θέμα της συμφωνίας με τη Μόσχα για τους S-400. «Δεν μπορώ να πω ότι μια υγιής διαδικασία διέπει τις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις… Αγοράσαμε F-35, πληρώσαμε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτά τα F-35 δεν μας δόθηκαν. Οι ΗΠΑ πρέπει καταρχάς να το διευθετήσουν αυτό. Για εμάς, η υπόθεση των (ρωσικών πυραύλων) S-400 έχει διευθετηθεί. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε πίσω. Οι ΗΠΑ πρέπει να το κατανοήσουν (…). Εμείς, ως Τουρκία, είμαστε ειλικρινείς, όμως οι ΗΠΑ δυστυχώς δεν ήταν και δεν είναι», τόνισε ο Τούρκος προεδρος.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 91% η παραλλαγή «Δέλτα» στα νέα μεταλλαγμένα κρούσματα που εξετάστηκαν

Την Παρασκευή δικάζονται οι τρεις κατηγορούμενες για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας

Ευτράπελο στο υπουργείο Εργασίας: Καμεραμάν ρώτησε τη Δόμνα πότε έρχεται η... Μιχαηλίδου (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης