Ικανοποίηση σε Ευρώπη και αεροπορικές μετά την απόφαση των ΗΠΑ για άρση ταξιδιωτικών περιορισμών

Ικανοποίηση σε Ευρώπη και αεροπορικές μετά την απόφαση των ΗΠΑ για άρση ταξιδιωτικών περιορισμών

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε, νωρίτερα, ότι σκοπεύει το Νοέμβριο να άρει τους περιορισμούς για τους πλήρως εμβολιασμένους που φτάνουν στις ΗΠΑ

aerodromio-arthrou
Η Βρετανία και η Γερμανία χαιρέτισαν την ανακοίνωση της άρσης των περιορισμών που είχαν επιβάλλει οι ΗΠΑ στους ταξιδιώτες που προέρχονταν από το εξωτερικό, υπό τον όρο να έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

O Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε «ιδιαίτερα ευχαριστημένος» από την άρση των περιορισμών της Ουάσινγκτον.

«Είναι μια φανταστική ώθηση για τις επιχειρήσεις και το εμπόριο, και είναι υπέροχο που οι οικογένειες και ο φίλοι στις δύο πλευρές του ωκεανού μπορούν και πάλι να επανενωθουν», έγραψε ο συντηρητικός ηγέτης σε μήνυμά του στο Twitter.

«Υπέροχο νέο για τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου προς τις ΗΠΑ», αντέδρασε από την πλευρά της η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Λιζ Τρας. «Είναι σημαντικό για την οικονομική μας ανάκαμψη, τις οικογένειές μας και τις εμπορικές μας συναλλαγές».

Μια τέτοια απόφαση αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό από τη Βρετανία, μια από τις πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία στην Ευρώπη με περισσότερους από 135.000 νεκρούς αλλά όπου περισσότερο από το 80% των άνω των 16 ετών είναι στο εξής πλήρως εμβολιασμένο.

Και το Βερολίνο χαρακτήρισε «υπέροχο νέο», κυρίως για τη γερμανική οικονομία, την ανακοίνωση της άρσης των περιορισμών των ΗΠΑ στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

«Ένα υπέροχο νέο για τις γερμανικές και τις ευρωπαϊκές επενδύσεις, τις εξαγωγές μας και το σύνολο της υπερατλαντικής σχέσης», δήλωσε ο 'Ολαφ Σολτς, ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών.

Η άρση από τις ΗΠΑ των ταξιδιωτικών περιορισμών για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 είναι ένα «υπέροχο νέο», που αναμενόταν εδώ και ενάμιση χρόνο, δήλωσε σήμερα εκφράζοντας ικανοποίηση ο γενικός διευθυντής του ομίλου Air France-KLM.

Ενώ πριν από την πανδημία της Covid-19 ο γαλλο-ολλανδικός αεροπορικός όμιλος πραγματοποιούσε το 40% του κύκλου εργασιών του από τα δρομολόγια μέσω του Βορείου Ατλαντικού, το άνοιγμα εκ νέου των συνόρων θα επιτρέψει «βελτίωση των αποτελεσμάτων», επισήμανε ο Μπεν Σμιθ σε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο δηλώνοντας επίσης ότι ο όμιλος Air France-KLM είναι σε θέση να ανταποκριθεί γρήγορα στην προβλεπόμενη αύξηση της ζήτησης.

Ειδήσεις σήμερα

Τρίτη δόση εμβολίου: Στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 60 και τους υγειονομικούς

Κορωνοϊός: Στα 2.126 τα νέα κρούσματα - 342 οι διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι

Αντόνιο Μπαντέρας: Εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με την κόρη του και εκείνη... «τον εξαφάνισε»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης