Γερμανία: Απαγορεύτηκε η αφίσα νεοναζιστικού κόμματος «Κρεμάστε τους Πράσινους» στη Βαυαρία

Γερμανία: Απαγορεύτηκε η αφίσα νεοναζιστικού κόμματος «Κρεμάστε τους Πράσινους» στη Βαυαρία

Βασικό επιχείρημα ότι η λέξη «κρεμάστε» γίνεται κατανοητή ως προτροπή για θανάτωση ή τραυματισμό τρίτου - Κατεβαίνει μόνο στις ομοσπονδιακές εκλογές της Βαυαρίας και της Σαξονίας

Der_III__Weg_demostration
Το μικρό νεοναζιστικό κόμμα «Τρίτος Δρόμος» (III. Weg) πρέπει να απομακρύνει τις στρεφόμενες κατά του κόμματος των Πρασίνων αφίσες με την επιγραφή «Κρεμάστε τους Πράσινους» στην Βαυαρία, σύμφωνα με δικαστική απόφαση. Προς το παρόν, του επιτρέπεται όμως να τις διατηρήσει στη Σαξονία.

Σε αντίθεση με τη Σαξονία στη Βαυαρία απαγορεύτηκαν οι αφίσες "Κρεμάστε τους Πράσινους" του ακροδεξιού κόμματος «Τρίτος Δρόμος» (III. Weg), ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Πρωτοδικέιου του Μονάχου.

E_UETQ9XIAI-voO


Το Δικαστήριο αιτιολόγησε την απόφασή του με το επιχείρημα ότι η η λέξη «κρεμάστε» γίνεται γενικά κατανοητή σαν προτροπή να κρεμαστεί κάποιος, να θανατωθεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ή να τον τραυματισθεί σοβαρά σωματικά. Με την προτροπή αυτή προσβάλλεται το γενικό δικαίωμα στην προσωπικότητα των αιτούντων, δήλωσε εκπρόσωπος του Δικαστηρίου. Ο τρίτος δρόμος (III. Weg) έχει μόνο μερικές εκατοντάδες μέλη. Το κόμμα κατεβαίνει στις ομοσπονδιακές εκλογές μόνο στη Βαυαρία και τη Σαξονία.

Ο διευθυντής των Πρασίνων στη ομοσπονδιακό κοινοβούλιο Bundestag, Μιχαελ Κέλνερ, δήλωσε αναφερόμενος την απόφαση: «Όποιος κρεμά αφίσες με απειλές για θάνατο χλευάζει τη δημοκρατία μας. Μια τέτοιου είδους προεκλογική εκστρατεία δηλητηριάζει την πολιτική κουλτούρα, οδηγεί σε βαρβαρότητα και αποθαρρύνει τους πολίτες να δραστηριοποιηθούν πολιτικά ενεργοί».

Κλείσιμο
Η βαυαρική αστυνομία είχε κατεβάσει ήδη πριν την απόφαση τις αφίσες του νεοναζιστικού κόμματος. Το υπουργείο Εσωτερικών της κρατιδίου της Βαυαρίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η αστυνομικές Αρχές έλαβαν εντολή να το πράξουν επειδή υπήρχε η βάσιμη υποψία για δημόσια υποκίνηση ποινικών αδικημάτων.

Στο Τσβίκαου της Σαξονίας, η διαμάχη για τις αφίσες συνεχίζεται ακόμη. Η ίδια η πόλη είχε βέβαια διατάξει να τις κατεβάσουν, αλλά το διοικητικό δικαστήριο της πόλης Κέμνιτς στο οποίο προσέφυγαν οι Πράσινοι αποφάσισε ότι οι αφίσες θα μπορούσαν να αναρτώνται, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων από τις προεκλογικές αφίσες των Πρασίνων. Κατά της απόφασης αυτής η πόλη έχει προσφύγει στο Ανώτερο Διοικητικό Δικαστήριο του Μπάουτσεν.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε αμηχανία ο Ερντογάν: Fake ραντεβού μπροστά στην ευρωπαϊκή απομόνωση

Καιρός: Στους 37 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα - Δείτε πού θα βρέξει

Γερμανία: Η στρατιωτική αντικατασκοπεία διενεργεί έρευνα για υποθέσεις εξτρεμισμού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης