Tελευταίο δείπνο για Μέρκελ - Μακρόν στο Ελιζέ

Tελευταίο δείπνο για Μέρκελ - Μακρόν στο Ελιζέ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος αποχαιρετά σήμερα τον εταίρο της στο γαλλογερμανικό άξονα -  Η επίσκεψη πραγματοποιείται 10 ημέρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία

merkelmakron
Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, για να αποχαιρετήσει τον εταίρο της στον γαλλογερμανικό άξονα, Εμανουέλ Μακρόν.

Η Μέρκελ μεταβαίνει στην «πόλη του φωτός», δέκα ημέρες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία και την ιστορική αποχώρησή της από την πολιτική σκηνή της χώρας.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος θα βρεθεί αντιμέτωπη μ' έναν εκνευρισμένο Γάλλο πρόεδρο μετά την πισώπλατη μαχαιριά που δέχτηκε η χώρα του από την Αυστραλία.

Η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τους πρωθυπουργούς Βρετανίας και Αυστραλίας αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τη Γαλλία που έχασε συμβόλαιο 30 δις ευρώ για πώληση υποβρυχίων στην Αυστραλία αναμένεται να βρεθεί στο μενού των συνομιλιών τους.

Όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», η Γερμανία Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα παρακαθίσουν στο τελευταίο τους δείπνο, σήμερα στο Παρίσι, με τις συνομιλίες να επικεντρώνονται σε καυτά διεθνή θέματα όπως το Αφγανιστάν και την ευρωπαική πολιτική.

Πριν από τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες αναμένεται να κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των γερμανικών ΜΜΕ, που επικαλούνται πηγές στο παλάτι των Ηλυσίων, εκτός από το Αφγανιστάν, οι δύο πλευρές αναμένεται να αναφερθούν και στο θέμα της γαλλικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αναμένεται από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.



Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκινημένη δηλώνει η Ιωάννα από την στήριξη του κόσμου - «Πρόσεχέ με», έλεγε στον δικηγόρο της

Μοντέλο με κοκαΐνη: Από το ριάλιτι της αγάπης στο κελί του Κορυδαλλού, ένας... έρωτας δρόμος

Καιρός: Μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές στη χώρα, κάτω από δέκα βαθμούς στα βορειοδυτικά το πρωί - 37άρια το Σαββατοκύριακο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης