«Είμαι ερωτευμένη με έναν δολοφόνο»: Εγκληματίες με... groupies - Τους στέλνουν μηνύματα αγάπης και τολμηρές φωτογραφίες

«Είμαι ερωτευμένη με έναν δολοφόνο»: Εγκληματίες με... groupies - Τους στέλνουν μηνύματα αγάπης και τολμηρές φωτογραφίες

Σκότωσαν τις γυναίκες τους ή τα παιδιά τους, ομολόγησαν τις αποτρόπαιες πράξεις τους, έκαναν την κοινωνία να φρίξει, δικάστηκαν, καταδικάστηκαν και πέρασαν ή περνούν το υπόλοιπο της ζωής τους στη φυλακή - Κι όμως, υπάρχουν γυναίκες που δηλώνουν μαζί τους «ερωτευμένες μέχρι θανάτου»

dolofonosssmain
Το να αισθάνεσαι από γοητευμένη έως και ερωτευμένη με κάποιον που έχει διαπράξει σοβαρό έγκλημα, όπως σεξουαλική επίθεση ή δολοφονία, αποτελεί μια κατάσταση γνωστή ως Hybristophilia (Υβριστοφιλία - από την αρχαία ελληνική λέξη «ύβρις»). Αυτό ισοδυναμεί για πολλούς ειδικούς με την αιτία πίσω από τις χιλιάδες ερωτικές επιστολές που στέλνονται σε κατά συρροή δολοφόνους και βιαστές από γυναίκες-θαυμάστριές τους. Φυσικά έχουν υπάρξει και στη χώρα μας «αστέρες» του «εγκληματικού πανθέου»  που λάμβαναν εκατοντάδες ερωτικές επιστολές από τις... groupies τους όσο εκείνοι βρίσκονταν πίσω από τα σίδερα της φυλακής: Πρώτος και καλύτερος ο διαβόητος «δράκος» της Δράμας, Κυριάκος Παπαχρόνης, ο πιο άγριος συζυγοκτόνος στα ελληνικά χρονικά, Παναγιώτης Φραντζής, ο δράκος με τα «μαγικά» χέρια, Σπύρος Μπέσκος, ο σατανιστής της Παλλήνης, Ασημάκης Κατσούλας, ακόμη και ο Κώστας Πάσσαρης λέγεται πως έχει δεχτεί στις φυλακές περισσότερες από 3.000 ερωτικές επιστολές θαυμαστριών του. 

image_6483441__3_

 
Η Σίλα Άιζενμπεργκ, συγγραφέας του βιβλίου «Women Who Love Men Who Kill» (μτφ. Γυναίκες που ερωτεύονται άντρες που σκοτώνουν) εξηγεί: «Ένας άνδρας πίσω από τα κάγκελα ισοδυναμεί για κάποιες γυναίκες με κάτι το συναρπαστικό. Από την άλλη, είναι πιο εύκολο να τραβήξεις την προσοχή κάποιου δολοφόνου από ό,τι για παράδειγμα, του Μπραντ Πιτ. Ο Πιτ θα αγνοήσει την επιστολή σου, δεν πρόκειται να καυχηθεί σε κανέναν για το γράμμα σου - αλλά αυτός ο τύπος πίσω από τα κάγκελα, θα το κάνει…». Τελευταία χαρακτηριστική περίπτωση υβριστοφιλίας ο  Αμερικανός Κρις Γουάτς που το 2018  σκότωσε την έγκυο γυναίκα του και τις δύο κόρες του για να ζήσει τον έρωτα του με την ερωμένη του  και στη συνέχεια  έπαιζε για μέρες θέατρο μπροστά στις κάμερες. Τα ελληνικά ΜΜΕ μάλιστα τον συσχετίζουν πολύ συχνά με τον συζυγοκτόνο των Γλυκών Νερών, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Ερωτικές επιστολές και φωτογραφίες με μπικίνι
 
Κλείσιμο
Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη φυλακή, καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη για τις αποτρόπαιες  δολοφονίες που έχει διαπράξει, οι εισαγγελείς αποκάλυψαν ότι ο Γουάτς  έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής πολλών ατόμων, κατά κύριο λόγο γυναικών. Κάποιες του έγραφαν γράμματα και άλλες το πήγαιναν ένα βήμα παραπέρα ζητώντας του να τον επισκεφθούν στη φυλακή.

image_6483441__2_


Σε ένα podcast, η γνωστή Αμερικανίδα  σχολιάστρια νομικών υποθέσεων και δημοσιογράφος της τηλεόρασης, Νάνσυ Γκρέις δημοσιοποίησε  μερικά από τα πράγματα που γράφουν  οι γυναίκες στον Γουάτς  στις επιστολές τους. Μία απ’ αυτές έγραψε χαρακτηριστικά: «Στην καρδιά μου ξέρω ότι είσαι ένας υπέροχος τύπος. Αν μου απαντούσες στο γράμμα μου, θα ήμουν το πιο ευτυχισμένο κορίτσι που υπάρχει». Μια άλλη γυναίκα του έστειλε μια... καυτή φωτογραφία της με μπικίνι,  λέγοντας στον δολοφόνο πως τον σκέφτεται πολύ ενώ μία ακόμη γυναίκα του εξέφρασε γραπτώς πως νιώθει μια «σύνδεση» μαζί του.
 
Μιλώντας στο podcast «Crime Stories» για τον Γουάτς η  Νάνσυ Γκρέις είπε: «Το θέμα μου είναι το εξής: Ποιες επιτέλους είναι αυτές οι τρελαμένες που είναι ερωτευμένες μαζί του; Ο Γουάτς ομολόγησε- δίνοντας όρκο- την ενοχή του, παραδέχτηκε ότι είναι ένοχος. Ούτε καν βαθειά μέσα του δε νιώθει  αθώος. Ποιες είναι αυτές οι γυναίκες;». Η ψυχαναλύτρια δρ. Μπέθανι Μάρσαλ δήλωσε: «Δεν διαφέρουν τόσο πολύ από τους φανατικούς που ερωτεύονται διασημότητες. Υπάρχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά. Αλλά νομίζω ότι είναι λίγο βαθύτερο από αυτό. Οι γυναίκες αυτές δεν είναι στα καλά τους…».

image_6483441__1_

 
Μετά την επιτυχία του ντοκιμαντέρ του Netflix «American Murder: The Family Next Door», που αναφερόταν στην υπόθεσή του, άρχισε να καταφθάνει πλήθος επιστολών από γυναίκες στον Γουάτς. Μια άλλη πηγή που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της δήλωσε στο People: «Πήρε πολλά γράμματα στην αρχή. Τα περισσότερα από αυτά είναι από γυναίκες που  του έλεγαν ότι είναι όμορφος και ένιωθαν συμπόνια για εκείνον. Δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει, κι έτσι  τους απάντησε. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα άρχισε να έχει φίλους και φίλες δι΄αλληλογραφίας. Μερικοί από αυτούς ξεχώρισαν και συνέχισαν να διατηρούν  επαφή. Αλλά παίρνει  και ρομαντικά γράμματα από γυναίκες που θέλουν να κάνουν σχέση μαζί του. Απαντά, γιατί δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει…».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα

Μετανιωμένη η νύφη του ISIS, ικετεύει τη Βρετανία να την αφήσει να επιστρέψει - «Ήμουν ηλίθια τότε» (βίντεο)

Γαλλία: Ο «Γουάινστιν της μόδας» τη γλιτώνει λόγω παραγραφής - Διαμαρτυρίες από τα μοντέλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης