Κορωνοϊός - ΗΠΑ: «Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους ταξιδιώτες με αεροπλάνο λέει ο Φάουτσι

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: «Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους ταξιδιώτες με αεροπλάνο λέει ο Φάουτσι

Η δήλωση αυτή του κορυφαίου επιδημιολόγου των ΗΠΑ αφορά τις εσωτερικές πτήσεις και βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών

American_airlines
Υποχρεωτικός θα πρέπει να γίνει εμβολιασμός κατά της νόσου Covid-19 για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο, σύμφωνα με τον κορυφαίο Αμερικανό επιδημιολόγο, Άντονι Φάουτσι.

Όπως αναφέρει το περιοδικό «Forbes», η δήλωση αυτή του «Τσιόδρα των ΗΠΑ» αφορά τις εσωτερικές πτήσεις και βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών.

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, εξέφρασε πρόσφατα την υποστήριξή του για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19 για τα αεροπορικά ταξίδια, σε συνέντευξή του στο podcast του «Skimm's Skimm This», που θα μεταδοθεί στις επόμενες ημέρες.

Ενώ ορισμένες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων τους, τα στελέχη των αεροπορικών εταιρειών έχουν επανειλημμένως αρνηθεί να εφαρμόσουν το μέτρο αυτό και για τους ταξιδιώτες. Υποστηρίζουν επίσης ότι θα πρέπει να μπει τέλος στη χρήση μάσκας εν ώρα πτήσης.

Πάντως, η πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών υποστηρίζει την θέση του δρα. Άντονι Φάουτσι. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Gallup», περισσότεροι από έξι στους 10 Αμερικανούς (61%) υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο. Τον Απρίλιο του 2021, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 57%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τον περασμένο μήνα, ο Καναδάς εξέδωσε ανακοίνωση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των ταξιδιωτών με αεροπλάνα, τρένα και κρουαζιερόπλοια.




Ειδήσεις σήμερα

Η πολυσυζητημένη εμφάνιση της κόρης της Μαντόνα στο Met Gala: Ροζ φόρεμα, τρουκς και... τριχωτές μασχάλες

Καιρός: Έρχεται καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο με 35άρια - Πόσο θα κρατήσει η ζέστη

Το ξέσπασμα της Έλενας Πολυχρονοπούλου μετά την προφυλάκιση για τα 7,8 κιλά κοκαΐνης και το στοιχείο που την «έκαψε»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης