Ιράν: Ο επικεφαλής της IAEA ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ιράν: Ο επικεφαλής της IAEA ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, δήλωσε ότι η συμφωνία «δίνει χρόνο στη διπλωματία (…) ούτως ώστε να βρεθούν ευρύτερες λύσεις»

iran_pirinika

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) κατέληξε σε συμφωνία με το Ιράν, όσον αφορά την επιτήρηση του πυρηνικού προγράμματός του, ανακοίνωσε απόψε από τη Βιέννη ο γενικός γραμματέας της, Ραφαέλ Γκρόσι.

Κατά την επιστροφή του από το ταξίδι του στην Τεχεράνη, κατά την οποία ανακοινώθηκε η συμφωνία αυτή, ο Γκρόσι είπε στους δημοσιογράφους, στο αεροδρόμιο της Βιέννης, ότι η συμφωνία «δίνει χρόνο στη διπλωματία (…) ούτως ώστε να βρεθούν ευρύτερες λύσεις», αναφερόμενος στις συνομιλίες για τη διάσωση της διεθνούς συμφωνίας του 2015 μεταξύ του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων.

«Σε μερικές ημέρες, πολύ συντομα» οι επιθεωρητές της ΙΑΕΑ θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στον εξοπλισμό παρακολούθησης των διαφόρων πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και να βεβαιωθούν ότι λειτουργεί σωστά, πρόσθεσε.

Ο Γκρόσι είπε επίσης ότι έλαβε μια «εγκάρδια πρόσκληση» να επιστρέψει σύντομα στο Ιράν για να συζητήσει τα εναπομείναντα ανοιχτά θέματα, δηλαδή τα σωματίδια ουρανίου που εντοπίστηκαν σε ορισμένες τοποθεσίες. Πρόσθεσε όμως ότι «ίσως να χρειαστεί χρόνος» για τις συνομιλίες αυτές.


Ειδήσεις σήμερα

Μυθική συνάντηση: Ο Αντετοκούνμπο βρέθηκε με τον Νίκο Γκάλη

«Φύγε, θα μας πάρουν τα παιδιά!» - Σάλος από το βίντεο με τον καβγά ζευγαριού Ελλήνων στη Γερμανία

Μηταράκης: Συνεχίζεται η λογική μείωσης των φόρων, αναχαιτίζουμε την ακρίβεια στην ενέργεια

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης