Ταλιμπάν: Οι γυναίκες είναι μόνο για να γεννούν παιδιά, δεν κάνουν για υπουργοί

Ταλιμπάν: Οι γυναίκες είναι μόνο για να γεννούν παιδιά, δεν κάνουν για υπουργοί

Η ορκωμοσία της κυβέρνησης των Ταλιμπάν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα της 20ης επετείου από τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους - «Οι Ταλιμπάν τρολάρουν τις ΗΠΑ», σχολιάζει η επικεφαλής του Russia Today

24657677__1_
Τις απόψεις των Ταλιμπάν για την υπουργοποίηση των γυναικών αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο TOLO News ο εκπρόσωπος των ακραίων ισλαμιστών Σαγέντ Ζεκρουλάχ Χασίμι. «Δεν θεωρούμε τις γυναίκες ως το μισό της κοινωνίας και το να επιτρέπεις σε μια γυναίκα να γίνει υπουργός της κυβέρνησης θα είναι σαν να βάζεις στον λαιμό της ένα βάρος που δεν μπορεί να σηκώσει.

Οι γυναίκες του Αφγανιστάν είναι αυτές που γεννούν τον λαό του Αφγανιστάν και τον επιμορφώνουν με βάση τα ήθη του Ισλάμ», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν με αφορμή τις πρόσφατες διαδηλώσεις στους δρόμους της Καμπούλ από Αφγανές που βγήκαν να διαμαρτυρηθούν, όταν έγινε γνωστό πως η νέα κυβέρνηση των Ταλιμπάν δεν θα περιλαμβάνει γυναίκες, ούτε εκπροσώπους μειονοτικών ομάδων.

Ο Χασίμι τόνισε πως οι γυναίκες που διαδήλωσαν στις 8 Σεπτεμβρίου δεν εκπροσωπούν όλες τις γυναίκες του Αφγανιστάν ενώ στην επισήμανση του ρεπόρτερ «Οι γυναίκες είναι το μισό της κοινωνίας», ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν απάντησε: «Μα δεν τις θεωρούμε το μισό. Τι είδους μισό; Δεν είναι απαραίτητο για τις γυναίκες να βρίσκονται στο υπουργικό συμβούλιο - αυτές είναι για να φέρνουν στον κόσμο παιδιά. Οι γυναίκες που διαδήλωσαν στους δρόμους, δεν εκπροσωπούν τις γυναίκες του Αφγανιστάν...».



Κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων οι γυναίκες φώναζαν συνθήματα κατά του Πακιστάν καθώς θεωρούν πως η πακιστανική κυβέρνηση στέκεται αρωγός στους Ταλιμπάν. Οι μαχητές των Ταλιμπάν πυροβολούσαν στον αέρα για να διαλύσουν τα πλήθη και πραγματοποίησαν αρκετές συλλήψεις. Την Τρίτη οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την προσωρινή κυβέρνησή τους, αποτελούμενη αποκλειστικά από άνδρες, με αρκετούς εξ αυτών να είναι επικηρυγμένοι από τη Δύση για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οι Ταλιμπάν ζήτησαν από τις ΗΠΑ να άρουν τις κυρώσεις σε μέλη της κυβέρνησής τους

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, στη Ρωσία τα κρατικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν πως η ορκωμοσία της κυβέρνησης των Ταλιμπάν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα της 20ης επετείου από τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους. Την Τετάρτη το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή των Ταλιμπάν, υποστήριξε ότι οι τα μέλη της κυβέρνησης των Ταλιμπάν θα αναλάβουν επίσημα καθήκοντα στις 11 Σεπτεμβρίου, προβαίνοντας έτσι σε μια σκόπιμη ενέργεια για να «τρολάρουν» τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την επικεφαλής του Russia Today, Μαργαρίτα Σιμονγιάν.

24656181


«Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης του Αφγανιστάν έχει προγραμματιστεί για τις 11/9. Οι Ταλιμπάν δεν είναι καλοί μόνο να δημιουργούν memes, αλλά, επίσης, και στο να τρολάρουν», έγραψε η Σιμονγιάν στο Twitter. Πάντως, οι ίδιοι οι Ταλιμπάν δεν έχουν ανακοινώσει, προς το παρόν, την ημέρα ορκωμοσίας της κυβέρνησής τους ενώ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσαν τον σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης και την Πέμπτη ζήτησαν από τις ΗΠΑ να άρουν τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει κατά μελών της νέας κυβέρνησης.

24658295


Ο υπουργός Εσωτερικών των Ταλιμπάν, Σιρατζουντίν Χακάνι, μέλος της ένοπλης οργάνωσης «Χακάνι», καταζητείται από το FBI για βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο της Καμπούλ το 2008, όπου έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Έχει επικηρυχθεί από τις ΗΠΑ για 5 εκατ. δολάρια.

Ειδήσεις σήμερα:

Εμβόλιο Pfizer: Διαθέσιμο και για παιδιά 5 -11 ετών από τον Οκτώβριο στη Γερμανία

Συνελήφθη το μοντέλο Έλενα Πολυχρονοπούλου με 7,8 κιλά κοκαΐνη!

Αλλάζουν όλα στην πυροσβεστική, είπε ο Μητσοτάκης στη νέα ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης