Αφγανιστάν: Αναχώρησε και δεύτερη πτήση της Qatar Airways με αλλοδαπούς πολίτες

Αφγανιστάν: Αναχώρησε και δεύτερη πτήση της Qatar Airways με αλλοδαπούς πολίτες

Από τους 156 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, οι 49 ήταν Γάλλοι ή μέλη οικογενειών Γάλλων πολιτών

24649159
Μια δεύτερη πτήση της Qatar Airways αναχώρησε σήμερα από την Καμπούλ με προορισμό την Ντόχα, μεταφέροντας συνολικά 156 επιβάτες, μετέδωσε το κανάλι Al Jazeera.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιβατική πτήση από το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας από τους Ταλιμπάν.

Από τους 156 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, οι 49 ήταν Γάλλοι ή μέλη οικογενειών Γάλλων πολιτών. Χθες αναχώρησαν από το Αφγανιστάν περίπου εκατό αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 10 ήταν Αμερικανοί, 11 μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ, 43 Καναδοί και 13 Ολλανδοί.

Οι δύο αυτές πτήσεις, για πρώτη φορά μετά την οριστική αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων, στις 30 Αυγούστου, δείχνουν ότι το αεροδρόμιο είναι πολύ κοντά στο να επαναλειτουργήσει για εμπορικές πτήσεις, χάρη ιδίως στις προσπάθειες που καταβάλλει το Κατάρ.



Κλείσιμο
Με την ανακοίνωση της επανάληψης των πτήσεων προς το εξωτερικό αρκετοί Αφγανοί συγκεντρώθηκαν γύρω από το αεροδρόμιο. Μια γυναίκα και τα παιδιά της παρακαλούσε τους Ταλιμπάν να την αφήσουν να περάσει. «Αν δεν μπορώ να φύγω, σκοτώστε με», φέρεται να τους είπε, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο.

«Μας είπε: Σκοτώστε με. Αλλά εγώ είμαι Ταλιμπάν, δεν σκοτώνω ανθρώπους, δεν είμαι εδώ για αυτό», αντέδρασε ένας από τους επικεφαλής τους. «Δεν καταλαβαίνω αυτούς τους ανθρώπους (…) Γιατί δεν μένουν εδώ και δεν δουλεύουν; (…) Είναι τρελή η κατάσταση», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαντόνα: Η 63χρονη «βασίλισσα της ποπ» ποζάρει τόπλες - Δείτε φωτογραφίες

Ναυτική άσκηση Κύπρου και ΗΠΑ στο λιμάνι της Λεμεσού

Τα «παίρνει πάνω του» για τα 7,8 κιλά κοκαΐνης ο σύντροφος της Έλενας Πολυχρονοπούλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης