Γερμανικές εκλογές: Κόντρα ανάμεσα σε Χριστιανοκοινωνιστές και Χριστιανοδημοκράτες για τον υποψήφιο

Γερμανικές εκλογές: Κόντρα ανάμεσα σε Χριστιανοκοινωνιστές και Χριστιανοδημοκράτες για τον υποψήφιο

Ενώ πλησιάζει η ημέρα της κάλπης στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης, 26 Σεπτεμβρίου, ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Μάρκους Μπλούμε, πέρασε στην αντεπίθεση εκτοξεύοντας πυρά κατά των Χριστιανοδημοκρατών

cdu_csu
Ανεβαίνει ο προεκλογικός πυρετός στη Γερμανία με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) να προηγούνται σε όλες της δημοσκοπήσεις και τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών, να διατυμπανίζουν ότι, εάν κατέβαινε ο δικός τους, Μάρκους Ζέντερ, στις εκλογές, τα πράγματα θα ήταν σαφώς καλύτερα.

Ενώ πλησιάζει η ημέρα της κάλπης στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης -26 Σεπτεμβρίου- ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Μάρκους Μπλούμε, πέρασε σήμερα στην αντεπίθεση εκτοξεύοντας πυρά κατά των Χριστιανοδημοκρατών.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Focus», ο Μάρκους Μπλούμε δήλωσε ότι η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) θα τα πήγαινε σαφώς καλύτερα στις δημοσκοπήσεις αν δεν ήταν υποψήφιος για την καγκελαρία ο Χριστιανοδημοκράτης Άρμιν Λάσετ, πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και ήταν ο Μάρκους Ζέντερ, πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών.

Την ίδια ώρα, ο ρυθμιστής των εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου, επικεφαλής του κόμματος των «Ελεύθερων Δημοκρατών» (FDP), Kριστιάν Λίντνερ, περνάει στην αντεπίθεση με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα επάνω του.

Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Handelsdblatt», ο ίδιος προτιμά μία «κυβέρνηση Τζαμάικα» (από τα χρώματα της χώρας- μαύρο, πράσινο, κίτρινο- με τα κόμματα Χριστιανική Ένωση ( CDU / CSU), τους Πράσινους και το κόμμα του, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP).

Ωστόσο, δεν θα έλεγε «nein»(όχι) σε μία συνεργασία με τον Σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς, το κόμμα του οποίου προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Εξάλλου, ο Κριστιάν Λίντνερ έχει ξεκαθαρίσει ότι, εάν μπει στην κυβέρνηση, θέλει να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο «σεξουαλικός χάρτης» του κόσμου: Πρωτιά για τους Έλληνες εραστές, που «κυριαρχούν» στη συχνότητα

Κλειστοί χώροι: Όλα όσα αλλάζουν από την Δευτέρα - Τι ισχύει για εμβολιασμένους και μη

Μάικλ Κόνσταντιν: Πέθανε ο αγαπημένος Έλληνας «μπαμπάς» από το My Big Fat Greek Wedding
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης