Ρίχνουν «μαύρο» οι χρήστες του Reddit - Διαμαρτύρονται για τα fake news της πανδημίας

Ρίχνουν «μαύρο» οι χρήστες του Reddit - Διαμαρτύρονται για τα fake news της πανδημίας

«Οι άνθρωποι πεθαίνουν από παραπληροφόρηση», γράφουν - Τι υποστηρίζει η πλατφόρμα 

redditt65
Μαύρο έριξαν εκατομμύρια συνδρομητές του Reddit διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο για την αδυναμία της πλατφόρμας να περιορίσει τα fake news που διακινούνται για τον κορωνοιο και τα εμβόλια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού «Guardian» το διαδικτυακό φόρουμ έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα καθώς πολλά μέλη «σκοτείνιασαν» γεγονός που εμποδίζει τα μη μέλη να διαβάζουν ή να μην συμμετέχουν στη σελίδα.

«Οι άνθρωποι πεθαίνουν από παραπληροφόρηση», έγραψε ένας από τους συνδρομητές του φόρουμ.

Τις προηγούμενες ημέρες το Reddit είχε απορρίψει το αίτημα των συνδρομητών του να αφαιρέσει τις ψευδείς ειδήσεις επικαλούμενο την ανάγκη να επιτρέπεται η διαφωνία και ο αντίλογος στην πλατφόρμα.

Ο CEO του Reddit Steve Huffman σε μήνυμα του υπερασπίστηκε τις πρακτικές της πλατφόρμας του λέγοντας πως «Η διαφωνία είναι κομμάτι του Reddit και τα θεμέλια της δημοκρατίας. Το Reddit αποτελεί ένα μέρος για ανοιχτό και αυθεντικό διάλογο και αντιπαράθεση. Αυτό περιλαμβάνει συζητήσεις που αμφισβητούν ή διαφωνούν με την κοινή γνώμη. Αυτό περιλαμβάνει συζητήσεις που κατακρίνουν αυτούς που διαφωνούν με την πλειοψηφία».


Το Reddit είναι αμερικανική ιστοσελίδα συγκέντρωσης ειδήσεων, περιεχομένου και συζήτησης. Εγγεγραμμένα μέλη υποβάλλουν περιεχόμενο στην ιστοσελίδα, όπως εικόνες, συνδέσμους, κείμενα, τα οποία συζητούνται με άλλους χρήστες. Επίσης οι χρήστες ψηφίζουν υπέρ ή κατά των δημοσιεύσεων. Οι αναρτήσεις γίνονται σε δημιουργημένες από τους χρήστες ομάδες, τα "υπορέντιτ" (subreddits), τα οποία καλύπτουν ποικιλία θεμάτων όπως: ειδήσεις, επιστήμη, ταινίες, βιντεοπαιχνίδια, ιστορία, μουσική, βιβλία, γυμναστήριο, τρόφιμα, και εικόνες.







Ειδήσεις σήμερα:

Προσλήψεις αναπληρωτών: Για πρώτη φορά με πλήρως ψηφιοποιημένες διαδικασίες


Ηλεκτρικό ρεύμα: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις» παραδέχεται ο Σκρέκας


Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο Πακιστανός που κατηγορείται ότι επιτέθηκε σεξουαλικά και λήστεψε 20χρονη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης