Αφγανιστάν: Η Τουρκία φυγάδευσε μέλη της αφγανικής κυβέρνησης από τους Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Η Τουρκία φυγάδευσε μέλη της αφγανικής κυβέρνησης από τους Ταλιμπάν

Στην πτήση TK707 της Turkish Airlines την περασμένη Δευτέρα από την Καμπούλ προς την Κωνσταντινούπολη μεταξύ των 324 επιβατών βρισκόντουσαν μυστικά τουλάχιστον 40 ανώτεροι αξιωματούχοι της αφγανικής κυβέρνησης, αποκαλύπτει η  Hurriyet

τουρκια_καμπουλ
Την ώρα που η Άγκυρα επιχειρεί να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους Ταλιμπάν, στους οποίους ανήκει πλέον ο έλεγχος του Αφγανιστάν, τουρκικά δημοσιεύματα αποκαλύπτουν πως η τουρκική πρεσβεία βοήθησε στην απελευθέρωση μελών της αφγανικής κυβέρνησης κατά την εισβολή των Ταλιμπάν στην Καμπούλ.

«Η πτήση TK707 της Turkish Airlines περίμενε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Η τουρκική πρεσβεία κάλεσε τόσο Τούρκους πολίτες όσο και μια ομάδα Αφγανών πολιτευτών τηλεφωνικά και ξεκίνησε την επιχείρηση εκκένωσης», αναφέρει η Hurriyet.

Στην πτήση της Turkish Airlines την περασμένη Δευτέρα από την Καμπούλ προς την Κωνσταντινούπολη μεταξύ των 324 επιβατών βρισκόντουσαν μυστικά τουλάχιστον 40 ανώτεροι αξιωματούχοι της αφγανικής κυβέρνησης.

Μεταξύ αυτών, ο δεύτερος αντιπρόεδρος Σαρβουάρ Ντανίς, ο υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Χανίφ Ατμάρ και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εθνικής Ασφάλειας, Αχμάντ Ζία Σράτζ, καθώς και άλλοι τρεις πρώην υπουργοί και αρκετοί αναπληρωτές.

Η είδηση έχει πλέον διαδοθεί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αφού οι αξιωματούχοι που εγκατέλειψαν το Αφγανιστάν βρίσκονται ασφαλείς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η πρώτη λέξη που βγήκε από το στόμα των αφγανών πολιτικών όταν μπήκαν στο αεροπλάνο ήταν "Ευχαριστώ".

Όλοι τους ήταν στόχοι των Ταλιμπάν. Μάλιστα τα μέλη της αφγανικής κυβέρνησης ενώ είχαν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, την ίδια ώρα οι Ταλιμπάν είχαν περικυκλώσει τα σπίτια τους.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τουρκικός στρατός βοήθησε την επιχείρηση επιβίβασης, εμποδίζοντας πολλούς ανθρώπους να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο εξαιτίας του χάους που επικρατούσε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.


Ειδήσεις σήμερα

Αφγανιστάν: Ατελείωτο χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ - Γυναικόπαιδα ποδοπατούνται για ένα εισιτήριο διαφυγής

Υπόθεση εμπρησμού στον Θεολόγο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος

Στην Αθήνα ο 32χρονος Έλληνας πολίτης από το Αφγανιστάν: «Ευχαριστώ την Ελλάδα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης