Πομπέο για Αφγανιστάν: Το σχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν απέτυχε

Πομπέο για Αφγανιστάν: Το σχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν απέτυχε

Ο πρών υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησε την αποστολή αεροπορικών δυνάμεων στην Καμπούλ για να συντρίψουν τους Ταλιμπάν - «Δεν μας άφησε πολλά περιθώρια η συμφωνία του Τραμπ με τους Ταλιμπάν» απαντά η κυβέρνηση Μπάιντεν

mike_pompeo_sd
Απελπιστική είναι η κατάσταση σήμερα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, μια ημέρα αφού η αφγανική πρωτεύουσα κατελήφθη από τους ισλαμιστές αντάρτες Ταλιμπάν, καθώς αυτοί που ελπίζουν να διαφύγουν από τη χώρα, συγκεντρώθηκαν εκεί για να προσπαθήσουν να επιβιβαστούν σε όποια πτήση μπορέσουν.

Παράλληλα, η οργή αρχίζει να αυξάνεται μεταξύ αυτών που αισθάνονται ότι εγκαταλείφθηκαν μετά την κατάρρευση της Καμπούλ.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, που διαπραγματεύτηκε με τους Ταλιμπάν την αρχική συμφωνία για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων, δήλωσε στο Fox News ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν φαίνεται ότι απέτυχε στα σχέδιά της. Ο ίδιος ζήτησε να σταλεί αμερικανική αεροπορική δύναμη για να συντρίψει τις δυνάμεις των Ταλιμπάν που περικυκλώνουν την Καμπούλ.

Η σημερινή ηγεσία του Λευκού Οίκου συγκρούεται εδώ και μήνες με τον Πομπέο για το θέμα αυτό, υποστηρίζοντας πως η αρχική συμφωνία της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ με τους Ταλιμπάν δεν άφησε πολλές καλές επιλογές στις ΗΠΑ, κάτι που ο Πομπέο αρνείται.

Στο μεταξύ, η οργή στο Αφγανιστάν στρέφεται εναντίον του Άσραφ Γάνι, του προέδρου που διέφυγε από την Καμπούλ χθες, Κυριακή, με ελικόπτερο. Χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον χαρακτήρισαν «βρωμερό κτήνος» για τον ρόλο του στη συνθηκολόγηση, ενώ άλλοι είπαν ότι η κακή ηγεσία του ευθύνεται για το γεγονός ότι τώρα καίνε βιβλία και όργανα μουσικής για να μην τα βρουν οι Ταλιμπάν.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δικογραφία με δέκα μαρτυρίες-φωτιά για τον Φιλιππίδη

Ριάνα: Στον θρόνο της παγκόσμιας showbiz με περιουσία 1,7 δισ. δολάρια

Μπέλα Χαντίντ: Φόρεσε τη δημιουργία Ελληνίδας σχεδιάστριας και φαίνεται σαν να... είναι βρεγμένη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης