Ερντογάν : «Θέσαμε σ’ έλεγχο 202 από τις 214 φωτιές»

Ερντογάν : «Θέσαμε σ’ έλεγχο 202 από τις 214 φωτιές»

Απάντηση του Τούρκου προέδρου στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης

toyrkia
Μ’ ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος της Τουρκίας, ανακοίνωσε πως 202 από τις 214 φωτιές σε όλη τη χώρα τέθηκαν υπό έλεγχο, τονίζοντας πως δεν θα επιτρέψει την πύρινη λαίλαπα να αφήσει πίσω της καμένη γη.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την εντατική κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών αυξάνοντας συνεχώς τον αριθμό των μέσων επίγειας και αεροπορικής υποστήριξη. Δεν θα επιτρέψουμε την ερημοποίηση της χώρα μας» έγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας γνωστό πως 202 από 214 πυρκαγιές σε 46 επαρχίες της Τουρκίας, τέθηκαν υπό έλεγχο.


Η ανάρτηση του Τούρκου προέδρου, συνοδεύεται από γράφημα στο οποίο παρουσιάζονται τα μέσα και το προσωπικό που διατίθενται για την κατάσβεση των φονικών πυρκαγιών στην Τουρκία, απαντώντας μ’ αυτόν τον τρόπο στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για έλλειψη επαρκών πυροσβεστικών μέσων.

Συγκεκριμένα, 18 αμφίβια αεροσκάφη, 850 πυρισβεστικά οχήματα 57 ελικόπτερα, 150 μηχανήματα (εκσκαφείς, φορτηγά κ.α), 9 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 5.250 πυροσβέστες και εθελοντές.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Δωρίδα – Δραματικό μήνυμα από τον δήμαρχο: «Η φωτιά πάει όπου θέλει, όποτε θέλει»

Φωτιά στην Αττική: Συνεχίζεται η αγωνία - Σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Αφίδνες τα κύρια μέτωπα - Εντολή εκκένωσης για το Καλέντζι

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: «Μάχη» για να σωθεί το Μαντούδι - Εκατοντάδες απεγκλωβισμοί από παραλίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης