O Ισραηλινός μεγιστάνας Eyal Ofer με το γιοτ των 200 εκατ. ευρώ στην Σχοινούσα - Δείτε φωτογραφίες

O Ισραηλινός μεγιστάνας Eyal Ofer με το γιοτ των 200 εκατ. ευρώ στην Σχοινούσα - Δείτε φωτογραφίες

Πρόκειται για τον πλουσιότερο Ισραηλινό με περιουσία 11,4 δισ. ευρώ  - Είναι ο ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες και επενδυτές στο Ισραήλ, ενώ κατέχει και τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρία

eyal-yacht3
Ο Eyal Ofer ειναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες και επενδυτές  του Ισραηλ, ενώ διαθέτει τη μεγαλύτερη ίσως, ναυτιλιακή εταιρία και είναι πρόεδρος της εταιρείας Ofer Global, η οποία ηγείται του ιδιωτικού χαρτοφυλακίου του ομίλου στον τομέα της ναυτιλίας.  Ο Eyal Ofer, ίσως ο πιο πλούσιος Ισραηλινός επιχειρηματίας διακοπάρει με την ονειρική θαλαμηγό του Olivia O στα ήρεμα νερά της Σχοινούσας και εχει δέσει έξω απο τον κολπο στο Τσιγκούρι, απέναντι ακριβώς από το φημισμένο μπιτς μπαρ με τις περίφημες αστακοκαραβίδες και τις μοναδικές κοπές σε καρπάτσιο, σεβίτσε, ταρτάρ. Η θαλαμηγος του Ισραηλινου μεγιστάνα έκανε σχεδόν ένα μηνα για να φτάσει από τις Κάννες στην Ελλάδα και την Σχοινούσα, όπου βρίσκεται τις τελευταίες πέντε μέρες.

IMG_20210803_210312
IMG_20210804_124256


Ο Eyal Ofer είναι Πρόεδρος της Ofer Global, η οποία ηγείται του ιδιωτικού χαρτοφυλακίου διεθνών επιχειρήσεων του ομίλου στον τομέα της ναυτιλίας, των ακινήτων, της ενέργειας, της τεχνολογίας, των τραπεζών και των επενδύσεων, με περισσότερους από 30.000 υπαλλήλους σε 15 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Συμμετέχει επίσης στο διοικητικό συμβούλιο της Royal Caribbean Group και στο συμβουλευτικό συμβούλιο του Bloomberg New Economy Forum.

Ο Eyal ίδρυσε το τμήμα ναυτιλίας του ομίλου, Zodiac Group, στη δεκαετία του 1970 μαζί με τον πατέρα του, τον αείμνηστο Sammy Ofer KBE, και την ενσωμάτωσε σε έναν από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς ναυτιλιακούς στόλους στον κόσμο, λειτουργώντας σήμερα έναν διαφοροποιημένο στόλο με περισσότερα από 160 πλοία παγκοσμίως, προτού ακολουθήσει η διαφοροποίηση του ομίλου σε ακίνητα και σε άλλους τομείς.

eyal
Κλείσιμο


Ο Eyal ηγείται του Global Holdings Group, ενός ομίλου με ακίνητα άνω των 10 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών, που ειδικεύεται σε κτίρια γραφείων μεγάλης κλίμακας, ξενοδοχεία και πολυτελείς οικιστικές κατασκευές. Τα ακίνητα περιλαμβάνουν το εμβληματικό 15 Central Park West στη Νέα Υόρκη και ορόσημα εμπορικά κτίρια-ορόσημα, όπως το 120 Park Avenue και το Sea Containers στο Λονδίνο.

Ο Eyal ηγείται επίσης του O.G Energy division το οποίο έχει συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που επικεντρώνονται σε αιολικά, ηλιακά και δασοκομικά, και είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή μονάδων FSO και FPSO μέσω των Omni Offshore Terminal.

Το 2017 o Eyal Ofer παρουσίασε το O.G. Η Tech, ένα ενιαίο LP Venture Capital που επικεντρώνεται στην επένδυση σε νεοσύστατες τεχνολογίες σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, αποδεικνύοντας τη μακροχρόνια υποστήριξή του σε επιχειρηματίες τεχνολογίας.

IMG_20210802_134626_2
IMG_20210804_171903_2


Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Royal Caribbean Group από το 1995. Το 2014, του δόθηκε η τιμή της του εφ΄ όρου ζωής μέλους του The Baltic Exchange in London ως αναγνώριση της συμβολής του στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Το 2018, διορίστηκε στο παγκόσμιο συμβουλευτικό συμβούλιο του Bloomberg New Economy Forum.

Σε συνδυασμό με τα επιχειρηματικά του ενδιαφέροντα, ο Eyal Ofer είναι ένας πολύ αφοσιωμένος φιλάνθρωπος, έχοντας κληρονομήσει από την οικογένειά του το μύθο της φιλανθρωπικής δράσης τον οποίο υπερασπίζεται με συνέπεια.

Σήμερα, μέσω του Eyal & Marilyn Ofer Family Foundation, υποστηρίζει μια σειρά από φιλανθρωπικούς σκοπούς και ιδρύματα που εστιάζουν κυρίως στις τέχνες και την εκπαίδευση. Αυτές περιλαμβάνουν μια σειρά υποτροφιών μέσω των διαφόρων επιχειρηματικών τμημάτων του ομίλου. Προσωπικά είναι παθιασμένος με την τέχνη και είναι ένας μεγάλος συλλέκτης των ιμπρεσιονιστικών και μετα-ιμπρεσιονιστικών έργων.

Το 2020, ο Eyal βρέθηκε για άλλη μια φορά στο Top 100 του Lloyd's List. Το Olivia O τώρα του κόστισε το 2018 200 εκατ. ευρώ ενώ τα ετήσια έξοδά του κυμαίνονται από 15-20 εκατ. ευρώ.

Είναι 72 ετών κάτοικος Monte Carlo του Monaco, παντρεμένος με 4 παιδιά.




Ειδήσεις σήμερα:

Μπαράκ Ομπάμα: Ο «αόρατος» πλανητάρχης κλείνει τα 60 ως millionaire

Έγκλημα στη Λάρισα: Ο 54χρονος ηχογράφησε στο κινητό τη δολοφονία της 43χρονης!

Καιρός: Συνεχίζεται η επέλαση του καύσωνα: Ενισχύονται οι άνεμοι (5 με 6 μποφόρ) από το μεσημέρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης