Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Με ένα μήνα καθυστέρηση καλύφθηκε ο στόχος του Μπάιντεν για τους εμβολιασμούς

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Με ένα μήνα καθυστέρηση καλύφθηκε ο στόχος του Μπάιντεν για τους εμβολιασμούς

Η επιβράδυνση στους εμβολιασμούς σε συνδυασμό με τη μετάλλαξη Δέλτα, έχουν φέρει έκρηξη στον καθημερινό αριθμό κρουσμάτων στις ΗΠΑ

biden_orgi
Στις ΗΠΑ καλύφθηκε χθες ο στόχος να λάβει το 70% των ενηλίκων τουλάχιστον μια δόση εμβολίου για την COVID-19, σχεδόν έναν μήνα μετά την ημερομηνία που είχε ορίσει ως στόχο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ωστόσο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν παράλληλα φθάσει σε επίπεδα συγκρίσιμα με εκείνα του κύματος του περασμένου καλοκαιριού.

Κατά τα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της κυριότερης ομοσπονδιακής υπηρεσίας δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, το 60,6% των ενηλίκων και το 49,7% του συνολικού πληθυσμού έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως.

Ο Τζο Μπάιντεν αρχικά είχε θέσει στόχο το 70% να έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση κάποιου από τα εγκεκριμένα εμβόλια ως την 4η Ιουλίου, την ημέρα της αμερικανικής εθνικής εορτής.

Όμως η επιβράδυνση της εκστρατείας εμβολιασμού, ειδικά σε πολιτείες παραδοσιακά συντηρητικές, στο νότιο και στο μεσοδυτικό τμήμα της χώρας, καθώς και μεταξύ των πιο νέων, των πιο φτωχών και των μελών εθνικών και φυλετικών μειονοτήτων, είχε αποτέλεσμα να καθυστερήσει η επίτευξή του.

Η καθυστέρηση αυτή, σε συνδυασμό με την εξάπλωση της ιδιαίτερα μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα, πυροδότησε την έκρηξη του μέσου αριθμού μολύνσεων που επιβεβαιώνονται σε ημερήσια βάση, τα οποία ξεπερνούν επί του παρόντος τα 70.000 και αυξάνονται με ταχύτητα.

Στα αμερικανικά νοσοκομεία εισάγονται πλέον κατά μέσον όρο 6.200 ασθενείς με την COVID-19 την ημέρα – και πάνω από 300 εξ αυτών πεθαίνουν.

«Τα κρούσματα αυτά επικεντρώνονται σε κοινότητες όπου το επίπεδο του εμβολιασμού είναι χαμηλότερο», εξήγησε σε δημοσιογράφους ο Τζεφ Ζάιεντς, ο συντονιστής της εθνικής προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας στον Λευκό Οίκο.

«Το ένα κρούσμα στα τρία σε εθνικό επίπεδο διαγνώστηκε στη Φλόριντα και στο Τέξας την περασμένη εβδομάδα», διευκρίνισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε επίπεδα-ρεκόρ η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος λόγω του καύσωνα

Αλλάζουν τα εμβόλια των Pfizer και Moderna για να καλύπτουν και τη μετάλλαξη Δέλτα - Αναπροσαρμόζεται και η τιμή τους

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 3 νεκροί και ένας τραυματίας σε πυροβολισμούς στην Νότια Καρολίνα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης