Τουρκία: Μεγάλη άνοδος των νέων κρουσμάτων – Πάνω από 22.000 τις τελευταίες 24 ώρες

Τουρκία: Μεγάλη άνοδος των νέων κρουσμάτων – Πάνω από 22.000 τις τελευταίες 24 ώρες

Το 87% των κρουσμάτων ήταν μεταξύ ατόμων που δεν είχαν εμβολιαστεί πλήρως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας

24468065
Η ανοδική τάση του αριθμού των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 και θανάτων εξαιτίας της νόσου στην Τουρκία συνεχίζεται, με τον αριθμό των νέων μολύνσεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες να ξεπερνά τις 20.000, ο υψηλότερος αριθμός από τις αρχές Μαΐου.

Συγκεκριμένα το τουρκικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 22.291 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες. Το ίδιο χρονικό διάστημα 76 άνθρωποι υπέκυψαν στην Covid-19, υψηλό έξι εβδομάδων.

Οι ημερήσιες μολύνσεις της Covid-19 κορυφώθηκαν τον περασμένο Απρίλιο φτάνοντας τις 63.000, αλλά έπειτα από ένα αυστηρό lockdown στα μέσα Μαΐου, έπεσαν στο χαμηλό των 4.418 κρουσμάτων στις 4 Ιουλίου, πριν αρχίσουν έπειτα να σημειώνουν μια σταδιακή άνοδο σε συνέχεια της άρσης όλων των περιορισμών που είχαν τεθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η τελευταία άνοδος ακολουθεί τις διακοπές της μουσουλμανικής εορτής Ιντ αλ-αντχά της περασμένης εβδομάδας, όταν πολλοί Τούρκοι συνέρρευσαν σε πολυσύχναστα παραλιακά θέρετρα. Αλλά οι αριθμοί μολύσεων είναι υψηλότεροι στις ανατολικές περιοχές της χώρας όπου τα ποσοστά εμβολιασμών είναι χαμηλότερα από τον εθνικό μέσο όρο.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε ότι το 87% των τρεχουσών κρουσμάτων ήταν μεταξύ ατόμων που δεν είχαν εμβολιαστεί πλήρως. Το ποσοστό αυξήθηκε στο 95% για νοσηλείες, τόνισε ο Κοτζά σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, κάνοντας έκκληση στους ανθρώπους να εμβολιαστούν.

Πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν χρειάζεται να επιβληθούν περιορισμοί για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού, αλλά δεν απέκλεισε η κυβέρνηση να το πράξει στο μέλλον.


Ειδήσεις σήμερα

Πέτρος Φιλιππίδης: Το σκεπτικό για την προφυλάκισή του - «Θα μπορούσε να κάνει τα ίδια»

Νεάπολη Θεσσαλονίκης: O μητροπολίτης κήρυττε υπέρ του εμβολιασμού, ο «ψεκασμένος» φώναζε «αίσχος» - Δείτε βίντεο

Νέες συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης