Λεβερκούζεν: Ένας νεκρός, πέντε αγνοούμενοι, 16 τραυματίες μετά την έκρηξη σε εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων

Λεβερκούζεν: Ένας νεκρός, πέντε αγνοούμενοι, 16 τραυματίες μετά την έκρηξη σε εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων

Εκφράζονται φόβοι για δεύτερη έκρηξη - Η φωτιά ξεκίνησε από δεξαμενή αποθήκευσης αποβλήτων - Η περιοχή έχει σκεπαστεί από τοξικό νέφος - Το χημικό πάρκο όπου εκδηλώθηκε η έκρηξη είναι από τα μεγαλύτερα  στην Ευρώπη

leverkuzen-ekriksi-arthro
Ένας νεκρός, 16 τραυματίες μεταξύ των οποίων αρκετοι είναι σοβαρά και πέντε αγνοούμενοι είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από την ισχυρότατη έκρηξη σε εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην πόλη του Λεβερκούζεν. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild», το τοξικό σύννεφο που έχει σκεπάσει τον ουρανό της πόλης Λεβερκούζεν, κινείται βορειοανατολικά, ενώ η πόλη της Κολωνίας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Πάντως νωριτερα οι δημοτικές αρχές της πόλης Λεβερκούζεν ανακοίνωσαν ότι, μέχρι στιγμής, τέσσερις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά, δώδεκα άτομα διασώθηκαν και φέρουν ελαφρά τραύματα ενώ πέντε υπάλληλοι του εργοστασίου αγνοούνται.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό δίκτυο RTL, σημειώθηκε έκρηξη το πρωί της Τρίτης σε δεξαμενή αποθήκευσης αποβλήτων στην περιοχή Μπίριγκ στο κρατίδιο Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.
Μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν το γερμανικό κρατίδιο Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, το Λεβερκούζεν αλλά και οι πλησιέστερες περιοχές του βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής καθώς ένα μαύρο σύννεφο έχει καλύψει τον ουρανό της γερμανικής πόλης.

Νωρίτρα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο «Λεβερκούζεν - Βεστ». Το ίδιο ίσχυε και για άλλους αυτοκινητόδρομους. Πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα όσοι βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους καλούνται επειγόντως να εισέλθουν σε κτίρια το συντομότερο δυνατό καθώς υπάρχει προειδοποίηση από τις αρχές για «υψηλότατο κίνδυνο».
H εταιρεία «Currenta», στην οποία ανήκει το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κάνουν ότι μπορούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel», εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών στην Κολωνία πολλοί δρόμοι στην περιοχή έχουν μπλοκάρει.

Συγκεχυμένη η κατάσταση στην περιοχή

Στο μεταξύ οι αστυνομικές αρχές της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας επισημαίνουν ότι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Λεβερκούζεν παραμένει συγκεχυμένη .

Την ίδια ώρα, καλούν τους πολίτες να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στην περιοχή για να μην παρεμποδίζουν το έργο των πυροσβεστών και των αστυνομικών.

«Είμαστε με πολλούς αστυνομικούς στην περιοχή και προσπαθούμε να διαλευκάνουμε τι ακριβώς συμβαίνει», αναφέρει στο Twitter η αστυνομία του γερμανικού κρατιδίου. Σύμφωνα με την εταιρεία «Currenta» στην οποία ανήκει το εργοστάσιο που τυλίχθηκε σήμερα στις φλόγες στις 12 ώρα Ελλάδος, το χημικό πάρκο στην πόλη Λεβερκούζεν είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.
Εκφράζονται φόβοι για δεύτερη έκρηξη

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Κολωνίας «Kölner Stadtanzeiger», οι αρχές προειδοποίησαν για το ενδεχόμενο δεύτερης έκρηξης.


Ειδήσεις σήμερα: 

Έκρηξη στο Λεβερκούζεν - Ανησυχία για το τοξικό νέφος

Χανιά: Στον Εισαγγελέα ο πατέρας που κατηγορείται για κακοποίηση του 19χρονου γιου του που πάσχει από νοητική υστέρηση

Φωτιά κοντά σε σπίτια στη Σταμάτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης