Γουατεμάλα: Η κακοκαιρία στοίχισε τη ζωή σε 8 ανθρώπους - Πάνω από 630.000 πληγέντες

Γουατεμάλα: Η κακοκαιρία στοίχισε τη ζωή σε 8 ανθρώπους - Πάνω από 630.000 πληγέντες

Ως χθες την τρέχουσα περίοδο των βροχών, η οποία διαρκεί ως τον Νοέμβριο στη χώρα, έχουν υποστεί ζημιές 1.794, όπως και 56 σχολικά κτίρια, 98 δρόμοι και 11 γέφυρες

guatemala_flood
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται στη Γουατεμάλα από τον Μάιο έχουν στοιχίσει ως εδώ τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους ενώ οι πληγέντες έχουν φθάσει τους 632.243, κυρίως εξαιτίας των πλημμυρών, των κατολισθήσεων και των ζημιών στις υποδομές, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η Πολιτική Προστασία.

Κατά τα νεότερα δεδομένα 5.636 πολίτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, σημείωσε ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για την πρόληψη καταστροφών (CONRED), ο Νταβίντ δε Λεόν.



Σύμφωνα με το CONRED, στο οποίο υπάγεται η Πολιτική Προστασία, την Παρασκευή και το Σάββατο επλήγησαν 266 άνθρωποι καθώς 55 σπίτια υπέστησαν ζημιές εξαιτίας της κακοκαιρίας στην Πετέν και στην Άλτα Βεραπάς (βόρεια).

Ως χθες την τρέχουσα περίοδο των βροχών, η οποία διαρκεί ως τον Νοέμβριο στη χώρα, έχουν υποστεί ζημιές 1.794, όπως και 56 σχολικά κτίρια, 98 δρόμοι και 11 γέφυρες.

Κλείσιμο
Κάθε χρόνο, την περίοδο των βροχών χάνονται δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες ζωές στη συγκριτικά μικρή χώρα της κεντρικής Αμερικής, που βρίσκεται σε μια από τις περιοχές που χαρακτηρίζονται οι πιο ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Ποια νησιά είναι μια ανάσα πριν το «κόκκινο»

Τυνησία: Ο πρόεδρος ανέστειλε το Κοινοβούλιο και απέπεμψε τον πρωθυπουργό

Ολυμπιακοί Αγώνες: Άλλαξε στάση η ΔΟΕ για τις μάσκες στο βάθρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης