Στο έλεος της ινδικής μετάλλαξης ο πλανήτης - Βαρύ το πλήγμα για την Ευρώπη, με πάνω από 1.190.000 νεκρούς

Στο έλεος της ινδικής μετάλλαξης ο πλανήτης - Βαρύ το πλήγμα για την Ευρώπη, με πάνω από 1.190.000 νεκρούς

Σε παγκόσμια κλίμακα, η νόσος Covid-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 4 εκατομμύρια

indiki-metallaksi-agglia-arthro
Στο έλεος της μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα, η οποία επιταχύνει την εξάπλωση του κορωνοϊού, βρίσκεται ο πλανήτης. Σε παγκόσμια κλίμακα, η νόσος Covid-19 έχει μολύνει 192.942.266 ανθρώπους κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε 4.143.687.

Μετά τη Λατινική Αμερική, η Ευρώπη είναι η περιφέρεια που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα, με 1.192.461 νεκρούς επί συνόλου 57.229.621 μολύνσεων. Η ασιατική ήπειρος μετράει 640.584 νεκρούς επί συνόλου 43.314.454 μολύνσεων.

Η περιφέρεια της Λατινικής και της Καραϊβικής, η οποία θρηνεί τον βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο, ξεπέρασε σήμερα Σάββατο το όριο των 40 εκατομμυρίων επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Αφότου άρχισε να εξαπλώνεται ο ιός στην περιφέρεια αυτή τον Μάρτιο του 2020 ο αριθμός των μολύνσεων έχει φθάσει τις 40.073.507, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η οποία βασίζεται στα επίσημα δεδομένα που δίνουν στη δημοσιότητα οι κυβερνήσεις των χωρών της.

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 εξάλλου ξεπέρασε τους 1,3 εκατ. (είναι πλέον 1.353.335).

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Αύξηση 26% των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα στην Ευρώπη - Επικρατεί η ινδική μετάλλαξη

Ο ΠΟΥ Ευρώπης και το ECDC κάλεσαν σε κοινή ανακοίνωσή τους τις ευρωπαϊκές χώρες να «εντείνουν τις προσπάθειές τους» για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού.

«Ο ΠΟΥ συνιστά οι χώρες να αυξήσουν την πρόσβαση σε δωρεάν τεστ, να επεκτείνουν την αλληλούχιση του γονιδιώματος, να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με κρούσματα να μπαίνουν σε καραντίνα και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να τίθενται σε απομόνωση, να εντείνουν τις ιχνηλατήσεις για να σπάσουν τις αλυσίδες μετάδοσης και να διασφαλίσουν ότι οι πιο ευάλωτοι έχουν εμβολιασθεί», επισημαίνει ο οργανισμός του ΟΗΕ.

Στις περίπου 30 ευρωπαϊκές χώρες που έχουν παράσχει επαρκή δεδομένα, η παραλλαγή Δέλτα είναι η επικρατούσα σε 19 χώρες. Σε αυτές τις χώρες, το διάμεσο μερίδιο αυτού του παραλλαγμένου στελέχους της Covid-19, που εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία, είναι περίπου 70%, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΠΟΥ.

Η πανδημία επιταχύνθηκε αυτήν την εβδομάδα σε παγκόσμιο επίπεδο (+9%), κυρίως στην Ευρώπη (+26%) και στις ΗΠΑ, όπου το άλμα υπερβαίνει το 60%, υπό την επίδραση της παραλλαγής Δέλτα, σύμφωνα με τα δεδομένα που καταρτίζει το Γαλλικό Πρακτορείο και δημοσίευσε χθες.

Στην Ευρώπη, η αναζωπύρωση της πανδημίας συνεχίζεται επί περίπου ένα μήνα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του ECDC
που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται και να υπερδιπλασιαστεί εντός των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων.

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός που είναι αρμόδιος για τις ασθένειες και εποπτεύει 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των 27 κρατών μελών ΕΕ, έχει ήδη αυξήσει από το «χαμηλό» στο «μέτριο» το επίπεδο ανησυχίας που συνδέεται με την Covid-19 στην Ευρώπη. Τέσσερις χώρες (Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα και Κύπρος) ταξινομούνται ως χώρες «υψηλής» ανησυχίας.

Ειδήσεις σήμερα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Ιάπωνες κατάφεραν να μας συγκινήσουν σε ένα άδειο από κόσμο στάδιο

Τραγωδία στο Μάτι: Πλήθος κόσμου στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των θυμάτων της πυρκαγιάς - Φωτογραφίες

Μίνα Σουβάρι: Η πρωταγωνίστρια του American Beauty εξομολογείται: «Με εκμεταλλεύτηκε, διασκέδασε μαζί μου και μετά με πέταξε»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK