Το Μουσείο του Λούβρου μηνύει το Pornhub

Το Μουσείο του Λούβρου μηνύει το Pornhub

Με την κατηγορία ότι «ξαναζωντανεύει» διάσημα έργα τέχνης με την παρουσία πορνοστάρ 

pornhub7
Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το διάσημο Μουσείο Τέχνης του Λούβρου στη Γαλλία εναντίον της γνωστής πορνογραφικής ιστοσελίδας «Pornhub» εξαιτίας μιας πλατφόρμας, η οποία «ξαναζωντανεύει» διάσημα έργα τέχνης με τη παρουσία ηθοποιών ερωτικών ταινιών.

Το διάσημο μουσείο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την πλατφόρμα «Classic Nudes», η οποία, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, παρέχει έναν «διαδραστικό οδηγό εξερεύνησης της ερωτικής τέχνης, μέσα από έργα τέχνης των πιο γνωστών μουσείων του κόσμου».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι προγραμματιστές της πλατφόρμας σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη συλλογή, αν αποδειχθεί επιτυχημένη η πρώτη έκδοση.

Η ροζ πλατφόρμα παρουσιάζει τους πορνοστάρ να αναπαριστούν κλασικά αριστουργήματα από γνωστές γκαλερί τέχνης, όπως το Μουσείο του Λούβρου, την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, το Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι, το Μουσείο Ουφίτσι στη Φλωρεντία και το Πράντο στη Μαδρίτη.



Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το Μουσείου του Λούβρου μαζί με το μουσείο Ουφίτσι της Φλωρεντίας μήνυσαν το Pornhub για παραβίαση δικαιωμάτων χρήσης και ζήτησαν από την εταιρεία πορνογραφικού περιεχομένου, να αφαιρέσει τις αναπαραγωγές των έργων που παρέχουν οι γκαλερί τους.

Εκπρόσωπος του Λούβρου δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι δικηγόροι του ήρθαν σε επαφή με το Pornhub και αναμένει ότι τα έργα θα αφαιρεθούν άμεσα.

Επιπλέον, εκπρόσωπος του μουσείου Ουφίτσι, στη Φλωρεντία, έσπευσε να επισημάνει ότι κανείς δεν έχει παραχωρήσει δικαιώματα για επεξεργασία ή χρήση των έργων τέχνης.

«Στην Ιταλία, ο νόμος πολιτιστικής κληρονομιάς προβλέπει ότι για τη χρήση και επεξεργασία εικόνων ενός μουσείου... είναι απαραίτητο να έχει παραχωρηθεί άδεια, η οποία ρυθμίζει τις επιτρεπόμενες μεθόδους και καθορίζει τα σχετικά τέλη που πρέπει να καταβληθούν... Όλα αυτά προφανώς συμβαίνουν εάν το μουσείο αποδεχθεί να χορηγήσει άδεια, η οποία όμως δεν έχει εκδοθεί σε αυτήν την περίπτωση».

Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της πλατφόρμας, ο ιστότοπος πορνογραφικού περιεχομένου δήλωσε: «Τη στιγμή που τα μουσεία ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους, μετά την άρση των μέτρων της πανδημίας, το Pornhub ήθελε να ενθαρρύνει το κοινό να επισκεφτεί, να εξερευνήσει και να ερωτευτεί αυτούς τους πολιτιστικούς οργανισμούς».

Ειδήσεις σήμερα: 

Περιστέρι: Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας - Συνελήφθησαν 42χρονος αλλοδαπός και 58χρονος Έλληνας

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η αποθέωση του πρωταθλητή από θρύλους του NBA, ειδικούς και κοινό

NBA: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην κορυφή του κόσμου - Οδήγησε τους Μπακς στο πρωτάθλημα, βγήκε και MVP των τελικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης